Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ville aldri skadet barna med vilje

Mora forsvarer faren (39) som er siktet etter å ha forlatt barna sine i en varm bil. Åtte timer seinere ble de erklært døde.

DØDE: Den tragiske hendelsen skjedde fredag i New York. Foto: NYT/NTB Scanpix
DØDE: Den tragiske hendelsen skjedde fredag i New York. Foto: NYT/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken skaper store overskrifter i USA:

Et tvillingpar på ett år døde etter å ha blitt forlatt i bilen i åtte timer. Det antas at de døde av oppheting.

Faren (39) er siktet for drap. Han har forklart at han trodde han hadde levert barna, ei jente og en gutt, i barnehagen. Nå tar barnas mor bladet fra munnen i et interjvu med NBC New York.

- Selv om dette gjør vondere enn jeg noen gang kunne forestilt meg, elsker jeg fortsatt mannen min. Han er en god mann, en god far, og jeg vet at han aldri ville skadet barna våre med vilje, sier hun til nyhetskanalen.

Hulket i retten

Hun beskriver situasjonen som sitt livs verste mareritt.

39-åringen selv hulket da han ble siktet i saken lørdag. Han sa seg da ikke skyldig i uaktsomt drap. Han ble løslatt mot kausjon.

Da faren var ferdig på jobb, satt han seg i bilen for å kjøre hjem. Først da, i overkant av åtte timer seinere, skal han ha innsett at tvillingene hadde vært i bilen hele tida.

Han skal ha forklart at han fikk øye på dem i sladrespeilet, og skal ha sett at de hadde fråde rundt munnen. Han kontaktet da nødetatene. Barna ble erklært døde på stedet.

CNN skriver at en lege målte kroppstemperaturen deres i bilen - og at den ifølge rettsdokumentene var på drøye 42 grader.

DØDSFELLE: I illustrasjonsvideoen «One Decision» fra 2013 ser man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer

- Tragisk

Den 39-årige faren skal være svært preget av hendelsen.

Mannens forsvarer, advokat Joey Jackson, sier til CNN at mannen er utrøstelig og fullstendig fra seg.

- Hans mentale tilstand er ustabil, basert på det som har skjedd. Dette er bare forferdelig tragisk, sier advokaten.

Han skal også ha hatt det tungt i avhør.

- Jeg trodde jeg leverte dem i barnehagen før jeg dro på jobb. Jeg «blacket» ut. Barna mine er døde. Jeg drepte dem, skal faren ha sagt i et avhør etter pågripelsen, melder CNN.

39-åringen risikerer inntil fire års fengsel om han blir dømt for omsorgssvikt med døden til følge, og inntil 15 år, om han dømmes for uakstomt drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!