- Ville at familien skulle slippe skammen

Øksemorderen fra Wien (39) hadde store pengeproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 39-åringen som møtte opp hos østerriksk politi i Wien i natt og opplyste at hans døde kone og døde barn lå i leiligheten hjemme, hadde store økonomiske problemer, melder nyhetsbyrået AP.

- Han forklarte rolig til politiet at han ønsket at familien skulle slippe skammen over at han var økonomisk ruinert, opplyste kriminaletterforsker Thomas Stecher på en pressekonferanse i dag.

Politiet fant liket av mannens kone og sju år gamle barn i deres hjem i utkanten av Wien. Drapsvåpenet opplyses å ha vært en øks. Likene av mannens foreldre og svigerforeldre ble funnet i byene Linz og Ansfelden som ligger noen timer utenfor hovedstaden.

- De økonomiske problemene var et resultat av spekulativ finansvirksomhet, sa Stecher.

Ifølge politiet startet 39-åringen sitt drapsraid ved å først drepe kona og den sju år gamle datteren med øks i går tidlig. Deretter skal han kjørt til Ansfelden og slått i hjel sine foreldre før han avsluttet med å drepe sin 80 år gamle svigerfar i Linz om ettermiddagen.

Ifølge AP skal han ha lånt til sammen et sekssifret eurobeløp for å dekke sine økonomiske problemer.

Naboer til den mistenkte mannen kan ikke forstå det grusomme som har skjedd med familien som beskrives nærmest som perfekt på overflaten.

- Vi beundret han alltid. På overflaten virka det som alt var på stell. De virket som alle andre familier, sier naboer til avisa Österreich.

DREPTE FAMILIEN: Den 39 år gamle mannen har tilstått at han drepte sin kone og deres sju år gamle datter, samt sine foreldre og sin svigerfar. Motivet skal ha vært økonomiske problemer. Foto: Martin Gnedt/AP
DREPTE FAMILIEN: Den 39 år gamle mannen har tilstått at han drepte sin kone og deres sju år gamle datter, samt sine foreldre og sin svigerfar. Motivet skal ha vært økonomiske problemer. Foto: Martin Gnedt/AP Vis mer

De blir sjokkerte når de får høre at pengeproblemer skal være drapsmotivet.

Her ble familiemedlemmene funnet:

- Ville at familien skulle slippe skammen