Skrekkbilder fra stranda:

Ville avlyse ferien

Flere lot seg skremme av disse «skapningene» på den Sør-Afrikanske stranda.

FEILTOLKET: Mange trodde dette bildet viste romvesen-liknende skapninger. Sannheten er en helt annen. Foto: Kennedy News and Media
FEILTOLKET: Mange trodde dette bildet viste romvesen-liknende skapninger. Sannheten er en helt annen. Foto: Kennedy News and Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det brøt nærmest ut panikk blant ferieturister i Western Cape i Sør-Afrika, da en lokal delte bilder av det folk trodde var romvesen-liknende «monstre» på stranda.

Bildene ble lastet opp på Facebook i slutten av november og har seinere blitt delt en rekke ganger. Totalt har bildene fått flere tusen likerklikk, kommentarer og delinger, ifølge Kennedy News and Media.

Ville avlyse ferien

- Er du seriøs? Holy moly... Skummelt, lyder den ene kommentaren.

En annen skriver at han ville avlyse ferieturen sin, da han var redd for skapninger i havet.

De skremmende bildene viste seg imidlertid å være noe helt annet enn hva de fleste fikk inntrykk av.

I SOLNEDGANG: Bildene ble tatt i solnedgangen for å få en mer uhyggelig effekt, innrømmer fotografen bak bildene. Foto: Kennedy News and Media.
I SOLNEDGANG: Bildene ble tatt i solnedgangen for å få en mer uhyggelig effekt, innrømmer fotografen bak bildene. Foto: Kennedy News and Media. Vis mer

Bildene er av døde aloe vera-planter, som ble tatt i et forsøk på å øke bevisstheten rundt skade på miljøet.

Fotografen bak, Jan Vorster, innrømmer at bildene dog er tatt i soloppgang og solnedgang, nettopp for å skape en uhyggelig effekt.

Ble sinte

I ettertid har flere reagert med sinne, og anklaget Vorster for å med vilje ha villedet folk.

- Jeg ble overrasket (over reaksjonene). Jeg trodde folk ville ha det gøy med det, men så ble det veldig alvorlig. Noe av det var ekstremt alvorlig, sier Vorster.

- Mange var redde for disse «utenomjordiske sjømonstrene», legger han til.

På fagspråket kalles plantene Aloe ferox, men selv ikke ved å skrive det, tok folk det på alvor, ifølge Vorster.

Skeptikerne endte til slutt opp med å kontakte en miljøforsker, som inspiserte bildene. Vedkommende bekreftet at de avbildede gjenstandene slett ikke var farlig for mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer