OPERERT:  Mannen som forsøkte å avverge et ran i Brugata i natt, ble stukket ned. I natt ble mannen operert, tilstanden skal ikke være livstruende. Foto: Vegard M. Aas
OPERERT: Mannen som forsøkte å avverge et ran i Brugata i natt, ble stukket ned. I natt ble mannen operert, tilstanden skal ikke være livstruende. Foto: Vegard M. AasVis mer

Ville avverge ran - ble stukket ned

En ung mann ble stukket ned, da han forsøkte å forhindre et ran i Oslo natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


To menn av somalisk opprinnelse forsøkte natt til søndag å rane en annen mann av afrikansk opprinnelse i Brugata i Oslo sentrum.

- Så vidt vi forstår har det vært et ransforsøk. To menn forsøkte å rane en mann, en fjerdemann forsøkte å forhindre ranet. Denne fjerdemann ble stukket ned med et stikkvåpen, opplyser vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Operert
Det var en mann i 30-åra som forsøkte å forhindre ranet. Han ble i natt operert for stikkskadene ved Ullevål universitetssykehus. Tilstanden skal ikke være livstruende.

En 19 år gammel mann av somalisk opprinnelse er arrestert. En annen mann - også av somalisk opprinnelse i 20-åra, som politiet kjenner identiteten til  - er på rømmen.

Stikkvåpen
Ransforsøket skjedde ved 04.00-tiden i Brugata i Oslo sentrum.

Politiet har foreløpig ikke funnet gjenstanden som ble brukt til å stikke med.

Mannen som ble forsøkt ranet, og han som ble stukket ned og skadd er begge også av afrikansk opprinnelse.