Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville banke Halloween-barn

En gjeng voksne ville banke opp barn som kastet egg og fyrte av raketter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bråket oppstod på Furuset utenfor Oslo i kveld da omtrent 100 barn mellom 8 og 18 år skulle feire Halloween. Barna var utkledd i Halloween-drakter og kastet egg og fyrte av raketter. Dette ble for mye for voksne i nabolaget.

- De voksne ville banke dem opp. De ville gi svar på tiltale, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Alvorlig

Noen naboer i området fikk imidlertid varslet politiet. Hele fem patruljebiler rykket ut til Furuset for å få kontroll med bråket.

- Det begynte med eggkasting mot et hus. Etter hvert utartet det, og noen begynte å fyre opp fyrverkeri. Da vi kom til stedet fikk vi spredd mengden og kontroll over situasjonen, sier Grøttum. Han synes ikke noe om at de voksne ville ordne opp på egen hånd.

- Det ser vi alvorlig på. Selv om eggkasting er alvorlig nok, kvalifiserer det ikke til å gå til et sånt skritt, sier Grøttum.

Vanligere med bråk

Han forteller at politiet har tatt seg av flere eggkastingepisoder i kveld.

- Dette har dessverre blitt vanligere i forbindelse med Halloween-feiringen, sier Grøttum. Han understreker at ingen av de andre egg-kasting episodene er like alvorlige som den på Furuset. I 22-tida i kveld hadde ingen blitt innbrakt som følge av Halloween-feiringen.

<B>UTKLEDD:</B> Halloween har lange tradisjoner i utkledning i USA. De siste åra har tradisjonen blitt styrket i Norge. Barna på Furuset hadde kledd seg ut.<p> Illustrasjonsfoto
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media