- Ville bare skremme

Den drapssiktede nynazisten Ole Nicolai Kvisler sier han så Benjamin Hermansen reise seg og løpe fra åstedet. Han fikk sjokk da han kom hjem og leste om Homliadrapet på tekst-tv, hevder forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før kl. 21.00 ble fengslingsmøtet mot de fem som er arrestert etter Holmlia-drapet avsluttet for kvelden. Kjennelse er ventet kl. 11.00 i morgen. Møtet gikk for lukkede dører.

Ifølge advokat Geir Lippestad, som forsvarer Kvisler, har hans klient og en til av de tiltalte pekt ut den etterlyste Jo Erling Jahr som den som drepte Benjamin Hermansen. Jahr er fortsatt på frifot, og politiet frykter han har skjult seg i Sverige.

- Min klient og to til var og kjørte tur. De så noen utlendinger, og ville skremme dem. Min klient løp ut, og ropte etter dem. Men han løp ganske fort tilbake i bilen. Men den etterlyste fortsatte, og gjorde ting som var veldig overraskende for de to andre i bilen, sier Lippestad til Dagbladet.no i kveld.

Ifølge Lippestad skal ikke Kvisler ha vært væpnet.

- Han bærer aldri våpen.

- Fikk sjokk

Kvisler oppgir så ifølge sin forsvarer at han satt i bilen og så at Benjamin Hermansen reiste seg og løp vekk. De tre skal så ha kjørt hjem.

- Min klient fikk sjokk da han leste om drapet på tekst-tv. Han innser at dette er en forferdelig tragedie. Han sier det er helt for jævlig.

Lippestad mener Kvisler sin sak er styrket etter dagens rettsmøte.

- Politiet har ikke lagt fram noe dokumentasjon som styrker tiltalen. Min klient innrømmer ikke straffskyld.