Ville bli politimann - havnet i retten

23-åringen hadde så lyst til å bli politimann at han forfalsket karakterene i søknaden til Politihøgskolen. Noen dager senere ble han innkalt. Ikke til intervju, men til avhør...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen fra Arendal har trolig levert historiens dårligste søknad til Politihøgskolen. Skolen kunne ikke akseptere at han var villig til å begå lovbrudd for å bli politimann. Skolen anmeldte derfor mannen, skriver Agderposten.

Et par dager senere ble han innkalt til avhør på politistasjonen i Arendal for å forklare seg om den noe originale søknaden. Forklaringen kan ikke ha vært særlig god, for nå er mannen dømt til 21 dagers betinget fengsel og får en bot på 5.000 kroner.

23-åringen var ikke snau da han forfalsket vitnemålet fra videregående skole. Karakteren to i norsk sidemål og norsk muntlig ble byttet ut med to firere. Eneren i engelsk ble også til en firer. I tysk skriftlig gikk han opp fra null til tre. I matematikk ga han seg selv en treer, etter at skolen opprinnelig hadde gitt ham en.

- Forfalskningen det er tale om i denne saken er ikke særlig profesjonelt gjennomført, men kunne - om den ikke var blitt oppdaget - ha ledet til at siktede hadde fått plass på skolen på bekostning av andre søkere som hadde ervervet karakterene rettmessig, heter det i dommen fra Nedenes forhørsrett.

(NTB)