Ville bløffe «Ti i skuddet»

Programleder Knut Henrik Ytre-Arne er forbanna. Ved hjelp av snuskete metoder er den norske ræpp-artisten Short Cut forsøkt bløffet inn i det populære NRK-programmet «Ti i skuddet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er ergerlig og trist, uttaler Ytre-Arne og den andre programlederen, Steinar Fjeld. «Ti i skuddet» måler hver uke hvilke ti låter norske tenåringer synes er aller kulest. Det er ungdommen selv som skal bestemme hva som skal ligge på lista.

Men i forbindelse med lanseringen av Short Cuts nye singel, Culture Club-coveren «Do You Really Want To Hurt Me» ble programmet forsøkt bløffet og manipulert.

Stinket

«Ti i skuddet» fungerer slik at lytterne selv sender inn forslag på hvilke låter som bør få prøve seg i programmet. Plateselskapene og andre bransjeinstanser skal ha null innflytelse på hvilke artister som blir valgt ut til å være med.

Men da programledelsen nylig mottok 13 brev med det samme kravet om å få Short Cut inn i «Ti i skuddet», sendt i like konvolutter og med likt poststempel, ble mistanken fattet om at noe ikke var som det skulle være.

- Brevene skiller seg helt ut fra de vi ellers får. En ting var at alle brevene så helt like ut, men de hadde også en håndskrift som tilhørte en voksen. Dessuten: I motsetning til absolutt alle andre som sender inn forslag på låter, hadde disse innsenderne ikke noe ønske om CD-plate i premie, forklarer Steinar Fjeld. For Fjeld og Ytre-Arne var det noe med brevenes helhetsinntrykk som stinket. Enden på visa ble at Short Cut ikke ble tatt inn i det populære radioprogrammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer