Ville bombe kontorene til FBI

Fem dømt for terrorplaner i Miami.

TERRORMÅL:  Skyskraperen Sears Tower i Chicago skal ha vært et av terrormålene til de fem som nå er funnet skyldig i terrorplaner. Kontorene til FBI var et annet mål. Foto:   EPA/TANNEN MAURY/Scanpix
TERRORMÅL: Skyskraperen Sears Tower i Chicago skal ha vært et av terrormålene til de fem som nå er funnet skyldig i terrorplaner. Kontorene til FBI var et annet mål. Foto: EPA/TANNEN MAURY/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En domstol i Miami har kjent fem menn skyldige i å ha planlagt flere terrorangrep på amerikansk jord.


De fem hadde sterke sympatier med al-Qaida, og planla blant annet å angripe skyskraperen Sears Tower i Chicago, samt å bombe kontorene til FBI.


De fleste av de tiltalte har røtter fra Haiti. Alle bodde i et nedslitt nabolag nær Miami sentrum, kjent under navnet Liberty City.

Et sjette medlem av gjengen, som har fått kallenavnet «Liberty City Six», ble frikjent.


Alle seks ble arrestert i juni 2006 etter at de hadde planlagt terrorangrepene sammen med en FBI-agent som de trodde tilhørte al-Qaida.

35-åringen som regnes som leder av gruppa, risikerer opptil 70 års fengsel, mens nestlederen kan bli dømt til 50 år bak murene. De tre andre kan få opptil 30 år. Straffeutmålingen blir først klar 26. juli.


(NTB)