TERRORMÅL:  Også Slottet var en et at Anders Behring Breiviks terrormål. Mange dro til Slottsplassen etter rosetoget mandag kveld til minne om ofrene i Regjeringsvartalet og på Utøya.  FOTO: ALEKSANDER ANDERSEN, SCANPIX.
TERRORMÅL: Også Slottet var en et at Anders Behring Breiviks terrormål. Mange dro til Slottsplassen etter rosetoget mandag kveld til minne om ofrene i Regjeringsvartalet og på Utøya. FOTO: ALEKSANDER ANDERSEN, SCANPIX.Vis mer

- Ville bombe Slottet og Arbeiderpartiets kontor

- Det var trolig B-planen han gjennomførte, bekrefter forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Andreas Behring Breivik hadde også planer om bombeangrep mot Slottet og Arbeiderpartiets partikontor på Youngstorget.

Det skal ha vært logistikkproblemer som gjorde at han ikke greide å gjennomføre flere angrep enn mot Regjeringskvartalet sist fredag, skriver VG.

Den terrorsiktede har selv omtalt i sitt «manifest» at det er komplisert og tidkrevende å kople sammen flere bomber.

Forklarer seg utførlig Behring Breivik var i avhør på politihuset i Oslo i går, og har forklart seg utførlig både om planene og gjennomføringen.

Hans forsvarer, advokat Geir Lippestad, bekrefter at 32-åringen hadde flere planer enn han rakk å gjennomføre.

- Han hadde både A- og B-planer. Det var vel trolig B-planen han gjennomførte. Men jeg vil ikke kommentere hva annet han hadde planlagt, sier Lippestad til Dagbladet.

En etterforsker leder avhørene der også advokat Lippestad sitter i et rom sammen med den siktede.  Andre etterforskere følger avhørene via tv.

Symboler Også politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby bekrefter at Behring Breivik hadde planer om å angripe flere mål, men at det bare var Regjeringskvartalet og Utøya som var målene fredag 22. juli.

Det skal ha vært Slottets symbolikk - og ikke kongefamilien - som var bakgrunnen for terrorplanene der. Arbeiderpartiets hovedkontor på Youngstorget var plottet inn fordi han holder Ap ansvarlig for at Norge er blitt et multikulturelt samfunn.

10 adresser I timene etter bombingen av Regjeringskvartalet sjekket politiet ut om lag 10 adresser, opplyser stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til VG.

Gården på Rena og leiligheten til Behring Breiviks mor på Skøyen i Oslo skal ha vært de to første stedene politiet dro til.

Rette etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet forsterket politiet vaktholdet ved Forsvarsdepartementet, Stortinget, Utenriksdepartementet og kronprinsparets bolig på Skaugum i Asker.

Spurte om antall drepte Under avhørene i går spurte Behring Breivik selv politiet hvor mange han hadde drept i de to terroraksjone.

- Jeg registrerte ingen reaksjon da han fikk svar. Jeg har tidligere ikke ønsket å svare på hans spørsmål om dette, sier forsvarer Geir Lippestad til VG.

Han beskriver at klienten lever i en slags boble uten særlig forståelse for virkningene av det han har gjort mot det norske samfunn.

Dårlig lesestoff på cella I cella på Ila fengsel har Behring Breivik fått utdelt to romaner.

- Jeg vet ikke hvilke romaner det er snakk om, men han likte dem ikke. Han sa det var dårlige greier, sier Lippestad til VG.

Ingen anger 32-åringen har ikke vist noen anger etter at han ble pågrepet.

- Han opplyser at han mener det var nødvendig. Det var vanskelig å gjennomføre, men nødvendig, sier han, forteller Lippestad til Dagbladet.

Han er opptatt av dekningen i tv og de andre store mediene.

- Han opplyser at han har gjort det for å starte en krig i Europa, og sånn sett er han glad for at det er interesse rundt saken, sier forsvarer Geir Lippestad.

 HATOBJEKT:  Youngstorget og Arbeiderpartiets hovedkontor var ett av Anders Behring Breiviks terrormål. Her Oslo Aps ordførerkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) under 1. mai-talen.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
HATOBJEKT: Youngstorget og Arbeiderpartiets hovedkontor var ett av Anders Behring Breiviks terrormål. Her Oslo Aps ordførerkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) under 1. mai-talen. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer