TERRORMÅL:  Også Slottet var en et at Anders Behring Breiviks terrormål. Mange dro til Slottsplassen etter rosetoget mandag kveld til minne om ofrene i Regjeringsvartalet og på Utøya.  FOTO: ALEKSANDER ANDERSEN, SCANPIX.
TERRORMÅL: Også Slottet var en et at Anders Behring Breiviks terrormål. Mange dro til Slottsplassen etter rosetoget mandag kveld til minne om ofrene i Regjeringsvartalet og på Utøya. FOTO: ALEKSANDER ANDERSEN, SCANPIX.Vis mer

- Ville bombe Slottet og Arbeiderpartiets kontor

- Det var trolig B-planen han gjennomførte, bekrefter forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Andreas Behring Breivik hadde også planer om bombeangrep mot Slottet og Arbeiderpartiets partikontor på Youngstorget.

Det skal ha vært logistikkproblemer som gjorde at han ikke greide å gjennomføre flere angrep enn mot Regjeringskvartalet sist fredag, skriver VG.

Den terrorsiktede har selv omtalt i sitt «manifest» at det er komplisert og tidkrevende å kople sammen flere bomber.

Forklarer seg utførlig Behring Breivik var i avhør på politihuset i Oslo i går, og har forklart seg utførlig både om planene og gjennomføringen.

Hans forsvarer, advokat Geir Lippestad, bekrefter at 32-åringen hadde flere planer enn han rakk å gjennomføre.

- Han hadde både A- og B-planer. Det var vel trolig B-planen han gjennomførte. Men jeg vil ikke kommentere hva annet han hadde planlagt, sier Lippestad til Dagbladet.

En etterforsker leder avhørene der også advokat Lippestad sitter i et rom sammen med den siktede.  Andre etterforskere følger avhørene via tv.

Symboler Også politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby bekrefter at Behring Breivik hadde planer om å angripe flere mål, men at det bare var Regjeringskvartalet og Utøya som var målene fredag 22. juli.

Det skal ha vært Slottets symbolikk - og ikke kongefamilien - som var bakgrunnen for terrorplanene der. Arbeiderpartiets hovedkontor på Youngstorget var plottet inn fordi han holder Ap ansvarlig for at Norge er blitt et multikulturelt samfunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10 adresser I timene etter bombingen av Regjeringskvartalet sjekket politiet ut om lag 10 adresser, opplyser stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til VG.

Gården på Rena og leiligheten til Behring Breiviks mor på Skøyen i Oslo skal ha vært de to første stedene politiet dro til.

Rette etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet forsterket politiet vaktholdet ved Forsvarsdepartementet, Stortinget, Utenriksdepartementet og kronprinsparets bolig på Skaugum i Asker.

Spurte om antall drepte Under avhørene i går spurte Behring Breivik selv politiet hvor mange han hadde drept i de to terroraksjone.

- Jeg registrerte ingen reaksjon da han fikk svar. Jeg har tidligere ikke ønsket å svare på hans spørsmål om dette, sier forsvarer Geir Lippestad til VG.

Han beskriver at klienten lever i en slags boble uten særlig forståelse for virkningene av det han har gjort mot det norske samfunn.

Dårlig lesestoff på cella I cella på Ila fengsel har Behring Breivik fått utdelt to romaner.

- Jeg vet ikke hvilke romaner det er snakk om, men han likte dem ikke. Han sa det var dårlige greier, sier Lippestad til VG.

Ingen anger 32-åringen har ikke vist noen anger etter at han ble pågrepet.

- Han opplyser at han mener det var nødvendig. Det var vanskelig å gjennomføre, men nødvendig, sier han, forteller Lippestad til Dagbladet.

Han er opptatt av dekningen i tv og de andre store mediene.

- Han opplyser at han har gjort det for å starte en krig i Europa, og sånn sett er han glad for at det er interesse rundt saken, sier forsvarer Geir Lippestad.

 HATOBJEKT:  Youngstorget og Arbeiderpartiets hovedkontor var ett av Anders Behring Breiviks terrormål. Her Oslo Aps ordførerkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) under 1. mai-talen.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
HATOBJEKT: Youngstorget og Arbeiderpartiets hovedkontor var ett av Anders Behring Breiviks terrormål. Her Oslo Aps ordførerkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) under 1. mai-talen. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer