Trine Skei Grande om egen avgang og feidene i Venstre

Ville bringe sammen
«veldig steile fronter»

Hun stengte skolene og gikk av som statsråd. Så reiste Trine Skei Grande hjem til katten og de fire hønene. Der ble hun værende.

FØLGESVENN: Katten Esmeralda har fulgt Trine Skei Grande i tykt og tynt i 21 år. Men sjelden har de sett så mye til hverandre som de siste par månedene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FØLGESVENN: Katten Esmeralda har fulgt Trine Skei Grande i tykt og tynt i 21 år. Men sjelden har de sett så mye til hverandre som de siste par månedene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Målet var å løfte fram andre, sier Grande. Andre mener hun falt for eget grep.

I dette intervjuet med Dagbladet tar Venstre-lederen et oppgjør med organisasjonskulturen i partiet og forklarer hvorfor hun så lenge trosset alle oppfordringer om å trekke seg.

- Det har vært en veldig brå overgang, sier Grande når Dagbladet spør hvordan den siste tida har vært.

Drøye to måneder er gått siden hun ba om avløsning som partileder, trakk seg som kunnskapsminister og kunngjorde at hun ikke ville søke gjenvalg til Stortinget.

Rett hjem

Tida har hun tilbragt i selvpålagt isolasjon hjemme i Gamlebyen i Oslo. Inne i leiligheten som hun deler med sin trofaste katt Esmeralda (som hun mistenker er i ferd med å bli senil). Eller ute i hagen med de fire frittgående hønene.

- Jeg har så å si ikke vært utenfor leiligheten på to måneder, sier Grande til Dagbladet.

Dagen da alt stengte, var også dagen da hun ga opp drømmejobben som kunnskapsminister.

- Jeg overlot nøkkelen til Kunnskapsdepartementet til Guri fredag den 13. mars klokka 14. Så dro jeg rett til Stortinget og hentet datamaskinen og resten av utstyret som jeg trenger som stortingsrepresentant. Jeg satte meg på trikken hjem. Og her har jeg vært siden, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer