- Ville bruke brannbomber mot NATO-toppmøte

Razzia mot leilighet i Chicago. Tre menn er tiltalt for terrorplanlegging.

AKTIVISTER TERROR-TATT: Tre personer er pågrepet og tiltalt for å planlegge terror under NATO-toppmøtet i Chicago. Her demonstrerer aktivister fra samme gruppe i gatene i Chicago. Foto: AFP/Eva Hambach/Scanpix
AKTIVISTER TERROR-TATT: Tre personer er pågrepet og tiltalt for å planlegge terror under NATO-toppmøtet i Chicago. Her demonstrerer aktivister fra samme gruppe i gatene i Chicago. Foto: AFP/Eva Hambach/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ni personer ble tidligere denne uka pågrepet etter at politiet utførte en razzia mot en leilighet i Chicago.

Tre av dem ble i dag tiltalt for terrorplanlegging på grunn av at de ifølge amerikanske myndigheter skal ha prøvd å lage såkalte Molotov-cocktails, eller brannbomber, i forkant for NATO-toppmøtet i president Barack Obamas hjemby i USA, melder nyhetsbyrået AP.

Aktivister Chicago-politiet har identifisert mennene som Brian Church (20), Jared Chase (24) og Brent Vincent Betterly (24), og skal tilhøre den såkalte Occupy-bevegelsen.

De seks andre som ble pågrepet under razziaen ble løslatt i går. En av dem, Occupy-aktivisten Darrin Annussek, nekter for at det befant seg brannbomber eller komponenter til å lage noe sånt i leiligheten.

- Absolutt ikke. Hvis jeg hadde sett noe som hadde liknet på en Molotov cocktail hadde jeg dratt med en gang, sier Annussek til AP.

Han hevder at hans rettigheter ble krenket under pågripelsen. Blant annet at han aldri fikk vite hvorfor han hadde blitt pågrepet, fikk lest opp sine rettigheter eller fikk lov til å ringe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer