Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville bruke misjonærbestefar for å få sikkerhetsoppdrag i India

Joshua Frenchs morfar ble hyllet av Mor Theresa.

DØDSDØMTE: Nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French er dømt til døden for drap i Kongo. Foto: Espen Røst
DØDSDØMTE: Nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French er dømt til døden for drap i Kongo. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Joshua French planla å bruke misjonærbestefarens kontakter for å få oppdrag i India, melder TV2.

Ifølge tv-kanalen foreligger det et anbefalelsesbrev som bærer navnet til Joshua Frenchs bestefar, Olav Hodne. I brevet framheves sikkerhetsselskapet SIG som et meget pålitelig selskap som kan bidra med sikkerhet for hjelpeorganisasjoner i farlige områder.

I brevet står det også at den tidligere misjonæren på det sterkeste vil anbefale selskapet barnebarnet jobber for til hvem det måtte angå.

Mor Theresa
Pensjonisten Olav Hodne er snart 90 år gammel. Han startet sitt humanitære arbeid i 1948 hvor han jobbet med flyktninger som kom fra Bangladesh til India.

Den tidligere lederen i Den Norske Santalmisjonen i India har tre ganger blitt nominert til Nobels Fredspris av Mor Theresa, som selv har mottatt fredsprisen.

Olav Hodne har mottatt Nansenmedaljen og er Kommandør av St. Olavs Orden.

Vil ikke kommentere
SIG Uganda ble startet av Tjostolv Moland og Joshua French som et frontselskap for det norske Special Intervention Group (SIG), etablert av Torgeir Friksen.

Nordmennenes norske advokat, Morten Furuholmen, ønsker ikke å kommentere innholdet i dokumentene overfor TV 2. Heller ikke Joshua Frenchs bestefar ønsker å uttale seg om det aktuelle brevet. De bestrider likevel ikke at brevet er ekte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling