Ville bryte fusjonen i oktober

Regjeringen vurderte å bryte fusjonsforhandlingene mellom Telia og Telenor i oktober, opplyste statsminister Kjell Magne Bondevik på sin halvårlige pressekonferanse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober oppsto en krise da fusjonsavtalen skulle undertegnes, blant annet fordi svenskene ville ansette Jan Åke Kark som spesialrådgiver i tillegg til styreleder.

- Vi vurderte å bryte forhandlingene. Det var en vanskelig, men ikke uholdbar situasjon. Telenors styre ville gå videre hvis en del betingelser ble innfridd, og både Telenor og regjeringen vurderte det slik at disse forutsetningene ble oppfylt, sa Bondevik.

Han mener det ville vært svært problematisk hvis regjeringen hadde avbrutt forhandlingene når styret i Telenor ville fortsette, ikke minst i forhold til det fusjonsvennlige stortingsflertallet.

- Det var ikke avgjørende for oss at vi er en mindretallsregjering. En annen regjering ville i tilfelle vært en sterk tilhenger av fusjonen, og det er vanskelig å tro at den ville avbrutt forhandlingene tidligere, sa Bondevik.

(NTB)