Ville bryte seg inn til småjenter

De to ni år gamle jentene fikk panikk da mannen som fulgte etter dem hjem prøve å bryte seg inn. Mannens skal ha likhetstrekk med en person som ble observert etter et voldtektsforsøk mot en åtte år gammel jente i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tildragelsen skal ha inntruffet i boligfeltet Haugtussa på Ullandhaug torsdag rundt klokka 12.00, skriver Stavanger Aftenblad. De to ni år gamle venninnene var på vei hjem fra skolen da de oppdaget en mann som stirret på dem. Da de oppdaget at han fulgte etter dem, økte de tempoet. Det gjorde mannen også.

De fikk roet seg litt når de endelig kom hjem, og spiste litt chips. De regnet med at mannen var forsvunnet, og gikk ut igjen. men da sto han rett utenfor. De sprang inn igjen og låste døra. Da begynte mannen å banke hardt på vegger og vinduer, forteller en av jentenes far til Stavanger Aftenblad.

- Vi tar henvendelsen meget alvorlig. Vi har ingen grunn til ikke å stole på jentenes observasjon, sier seksjonsleder Ernst Rossebø ved kriminalavdelingen i Stavanger-politiet til Aftenbladet.

Jentene prøvde fortvilt å ringe foreldre og lærere, men etterhvert forsvant mannen. De har nå avgitt et detaljert signalement til politiet.

Mannen var mellom 40 til 50 år og rundt 180 cm høy. Han virket skitten og uflidd, og jentene mente han så ut som en fyllik. Han hadde mørkeblodt hår iblandet grått eller rødlige hårstrå. Han var ubarbert, og hadde litt lengre skjegg på haken. Mannen var iført svart skinnjakke, grå eller mørkeblå vollegegenser med sort skrift, lysebrune fritidsbukser, svarte sko og en caps med en stor S eller C på.

Disse observasjonen har flere likhetstrekk med en person som ble observert i forbindelse med et voldtektsforsøk mot en åtteåring like i nærheten. Politiet i Stavanger utelukker ikke at det er en smammenheng mellom disse to hendelsene. En mann i 40-årene som ble siktet for dette voldtektsforsøket ble løslatt fra varetektsfengsling tidligere denne uken, etter at hverken to voksne vitner eller jenta greide å peke ut mannen.