- Ville det vært så rart om USA har utviklet teknologi til å utløse kreft uten at noen vet om det?

Venezuelas president Hugo Chávez mistenker USA for å stå bak krefttilfeller.

KONSPIRATORISK: Er det USA som har sørget for at flere latinamerikanske ledere de siste årene er blitt diagnostisert med kreft? Det mistenker Venezuelas president Hugo Chávez REUTERS/Foto: Miraflores Palace handout / Reuters / Scanpix
KONSPIRATORISK: Er det USA som har sørget for at flere latinamerikanske ledere de siste årene er blitt diagnostisert med kreft? Det mistenker Venezuelas president Hugo Chávez REUTERS/Foto: Miraflores Palace handout / Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det USA som har sørget for at flere latinamerikanske ledere de siste årene er blitt diagnostisert med kreft? Det mistenker Venezuelas president.

- Ville det vært så rart om de har utviklet teknologi til å utløse kreft uten at noen vet om det? Det er veldig vanskelig å forklare på dette tidspunkt, sa Hugo Chávez onsdag, da han holdt en tale under en seremoni for landets nasjonale styrker.

Chávez kom i talen med støttende ord til Argentinas president Cristina Fernández, som tirsdag opplyste via sin talsmann at hun er blitt diagnostisert med kreft i skjoldbruskkjertelen og skal opereres i begynnelsen av januar.

Den venezuelanske lederen er selv blitt behandlet for kreft. Det samme har Brasils president Dilma Rousseff, forgjengeren Luiz Inacio Lula da Silva og Paraguays president Fernando Lugo.

Chávez, Rousseff og Lugo sier de har vunnet kampen mot sykdommen, mens Lula fortsatt får behandling.

- Selv med sannsynlighetsloven tatt i betraktning er det som har skjedd noen av oss i Latin-Amerika veldig, veldig rart, mener Chávez.

(NTB)