Ville dø i tinghuset

På rettssakens andre dag ble Trond Kristoffersen (47) funnet liggende på golvet i ei celle i Oslo tinghus av sin forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det mislykkede selvmordsforsøket ble Kristoffersen brakt tilbake til fengselet.

Rettssaken har nå vart i tre uker. Kristoffersen overvåkes kontinuerlig av to politibetjenter så lenge han er i tinghuset. Han kjøres til og fra i håndjern. Han nektes å snakke med journalister i rettssalen, men Dagbladet traff ham i fengselet i går.

Kristoffersen har i perioder vært såpass deprimert og ukonsentrert at han ikke har maktet å forklare seg. Retten har i stedet måttet lytte til lydbåndopptak fra avhør hos Økokrim.

- På denne måten har jeg fått fram at jeg fra første stund har lagt alle kort på bordet. Når Morten Eriksen (førstestatsadvokat i Økokrim, red.anm.) flere måneder seinere får seg til å si i fengslingsmøter at han aldri har hørt om gaver til min families trustselskap, bare for å holde meg i varetekt, så er ikke det annet enn blank løgn, sier Kristoffersen.

Varetekts-marerittet

Sola skinner fra blå himmel over avdeling A. Etter over sju måneder på isolat 23 timer i døgnet er Trond Kristoffersens største ønske at hans forsvarere, Jan Heftye Blehr og Anders Brosveet, får dommerens medhold når de i dagens fengslingsmøte krever løslatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer