Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville drepe 500

Eric Harris og Dylan Klebold som sto bak skolemassakren i Colorado forrige uke hadde planer om å drepe minst 500 mennesker. I tillegg ville de kapre et fly og krasjlande det i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eric Harris og Dylan Klebold drepte 12 skoleelever og en lærer under en av tidenes verste skolemassakre i USA tirsdag i forrige uke. I dag offentliggjorde politiet i Littleton i Colorado at de to ungdommene hadde planer om drap i langt større omfang. Politiet hevder at de to guttenes dagbøker viser at de ønsket å ta livet av minst 500 mennesker. I et intervju med avisa Denver Post sier sheriff John Stone at guttene egentlig ønsket å ramme byen New York.

- Når de vel hadde brent ned skolen sin, skulle de angripe de omkringliggende områdene, og drepe så mange som mulig, sier Stone ifølge avisa.

I de to dagbøkene går det fram at de også ønsket å kapre et passasjerfly, og krasjlande det midt i millionbyen New York.

Det er ikke umiddelbart klart hvorfor de hatet storbyen slik.

Politiet i Jefferson County ønsker nå å avhøre ei 18-årig jente for å finne ut om hun kjøpte noen av våpnene som ble brukt under massakren. Hun skal ha vært Dylan Klebolds kjæreste, skriver AP.

DRAPSMENN: Eric Harris og Dyland Klebold hadde voldsomme planer, men tok sine egne liv før de fikk fullført dem.