USA:

Ville drepe eksmannen - gjorde megatabbe

Prøvde å bestille drap på eksmannen gjennom internett, men det var én ting hun ikke hadde regnet med.

MÅ I FENGSEL: En amerikansk kvinne erkjente straffeskyld fredag forrige uke. Foto: Monroe County Jail
MÅ I FENGSEL: En amerikansk kvinne erkjente straffeskyld fredag forrige uke. Foto: Monroe County Jail Vis mer
Publisert

En kvinne i Michigan erkjenner straffskyld etter å ha forsøkt å få eksmannen drept gjennom en falsk nettside på internett, skriver flere amerikanske medier, deriblant Fox 2 og The Daily Beast.

Den 52 år gamle kvinnen kan få opptil ni år i fengsel for å ha forsøkt å få sin eksmann drept. Hun tok i bruk et falskt nettsted kalt «Rent-A-Hitman», hvor hun ba om drapet på sin tidligere ektemann, 17. juli 2020.

Hun skal ha brukt et pseudonym, men skrev inn den personlige informasjonen sin på slutten av «tjenesteforespørselen».

Ville betale 43 000

Det viste seg at «Rent-A-Hitman»-domenet ble opprettet som et testnettsted for nettsikkerhet.

Nettstedets eier kontaktet politiet i Michigan, som bestemte seg for å utgi seg for å være fra nettstedet.

En etterforsker, som utga seg for å være fra nettsida, møtte henne på en kafé. Der skal hun ha sagt at hun ønsket å drepe eksen sin, og ga etterforskeren hans hjemmeadresse, arbeidsadresse og arbeidsplan.

Hun sa også at hun ville betale 5000 dollar for drapet, som tilsvarer 43 000 kroner. På et annet møte samme dag skal hun ha gitt etterforskeren 200 dollar som en nedbetaling.

SMELLER: En spektakulær video viser en bil som treffer 17 andre biler ned en hovedgate. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Erkjente straffskyld

Kvinnen ble siktet for oppfordring til drap og bruk av en datamaskin til å begå en forbrytelse. Hun erkjente straffskyld for begge tiltalepunktene fredag.

Hun gjorde en avtale da hun tilsto dommer, som setter en maksgrense på 108 måneder i fengsel. Soningen vil begynne 13. januar 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer