Ville drepe Gro og lese opp manifestet blant de døde

Anders Behring Breivik (32) vurderte Jens og Jonas som for uviktige til å bli drept.

SMILTE: Men den siktede Anders Behring Breivik, her på vei til Politihuset på Grønland etter fengslingsmøtet i Oslo Tinghus, ønsket å lese manifestet sitt høyt på Utøya etter drapene. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
SMILTE: Men den siktede Anders Behring Breivik, her på vei til Politihuset på Grønland etter fengslingsmøtet i Oslo Tinghus, ønsket å lese manifestet sitt høyt på Utøya etter drapene. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kan Dagbladet avsløre i dag.

Politiadvokat Christian Hatlo sier til Dagbladet at Behring Breivik i et avhør forklarte at han ville gjort det samme om igjen, om han hadde fått muligheten.

- Det er en spesiell sak. Jeg har aldri opplevd en liknende gjerningsmann.

Lese opp manifest - Er han fornøyd med det han har gjort?

- Jeg tror ikke at man skal bruke det uttrykket. Han mener at han var tvunget til å gjøre dette.

Politifolk som har utført avhørene har karakterisert Anders Behring Breivik som «kald» når han forklarer seg. I avhør har Breivik (32) forklart at han bare er delvis fornøyd med hva han oppnådde fredag ettermiddag. Han er fornøyd med antallet drepte, og fornøyd med å ha rammet unge, lovende Arbeiderparti-politikere.

- Men han ønsket å lese opp manifestet sitt, hans politiske tanker og verdensbilde, på Utøya. Det fikk han ikke mulighet til, sier en informert kilde til Dagbladet.

Ville ta Gro Klokka 11.10-12.40 på fredag talte Gro Harlem Brundtland til AUFerne på Utøya. Dagbladet får bekreftet at Breivik aller helst ønsket å skyte og drepe Gro Harlem Brundtland. Gro var selve landsmoderen, og ikonet for alt Breivik hatet så intenst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer