- Ville drepe kona med øks

Som Jehovas vitne ble Roar Henriksen (60) drevet til vanvidd av troen og tvilen. Han planla å drepe kone og barn med øks og forsøkte å ta sitt eget liv. Nå har han skrevet bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Et stort antall personer har begått selvdrap som følge av ensretting, fordømmelse og meningsterror i sekten Jehovas vitner. Det hevder det tidligere Jehovas vitne-medlemmet i boka «Gud bor i Brooklyn», som utgis på Gyldendal i dag.

- Jeg håper boka kan være en vekker, en brannfakkel for dem som har kontakt eller sympati med Jehovas vitner. De som ennå ikke er fanget, har fortsatt sjansen til å styre unna en bevegelse hvor penger og makt betyr alt, sier Henriksen til Dagbladet.

I sterke, personlige ordelag skildrer han sin egen skjebne gjennom mer enn førti år i den religiøse sekten. Det kunne endt i en katastrofe for ham og familien.

På livet løs

Syk og nedbrutt gikk han i kjelleren og hentet øksa for å ta livet av kone og to barn. Det skjedde i forbindelse med profetiene om jordas undergang som Jehovas vitner alltid har hatt. For å spare familien for å bli «slaktet ned og dødsdømt» følte Henriksen at han kunne redde dem ved å sikre dem oppstandelse på jorda.

Kona avverget økseangrepet og reddet ham også seinere fra flere forsøk på å ta sitt eget liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer