- Ville drepe kona med øks

Som Jehovas vitne ble Roar Henriksen (60) drevet til vanvidd av troen og tvilen. Han planla å drepe kone og barn med øks og forsøkte å ta sitt eget liv. Nå har han skrevet bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Et stort antall personer har begått selvdrap som følge av ensretting, fordømmelse og meningsterror i sekten Jehovas vitner. Det hevder det tidligere Jehovas vitne-medlemmet i boka «Gud bor i Brooklyn», som utgis på Gyldendal i dag.

- Jeg håper boka kan være en vekker, en brannfakkel for dem som har kontakt eller sympati med Jehovas vitner. De som ennå ikke er fanget, har fortsatt sjansen til å styre unna en bevegelse hvor penger og makt betyr alt, sier Henriksen til Dagbladet.

I sterke, personlige ordelag skildrer han sin egen skjebne gjennom mer enn førti år i den religiøse sekten. Det kunne endt i en katastrofe for ham og familien.

På livet løs

Syk og nedbrutt gikk han i kjelleren og hentet øksa for å ta livet av kone og to barn. Det skjedde i forbindelse med profetiene om jordas undergang som Jehovas vitner alltid har hatt. For å spare familien for å bli «slaktet ned og dødsdømt» følte Henriksen at han kunne redde dem ved å sikre dem oppstandelse på jorda.

Kona avverget økseangrepet og reddet ham også seinere fra flere forsøk på å ta sitt eget liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.