Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville drepe medfange med skolisse

I raseri skal 18-åringen ha tatt skolissa si og forsøkt å kvele en medfange i Kragerø fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tiltalt den unge forbryteren for drapsforsøk. Han skal ha gått amok i fengselet under en krangel med en innsatt av utenlandsk opprinnelse like før jul i fjor.

Stoppet av medfanger

Det brutale skolisseangrepet ble stoppet av to medfanger. 18-åringen har en lang merittliste over kriminelle handlinger, og det angivelige drapsforsøket er det mest alvorlige.

Den unge gutten ble arrestert etter et væpnet drama i Kviteseid i Telemark i august i fjor. Da hadde han sammen med en venninne truet til seg bilnøklene fra en kvinne på en campingplass. Kvinnen var en av flere som ble truet av hagledesperadoen. Han løsnet også skudd, men ikke direkte mot personer som var i livsfare.

Skutt av politiet

Under flukten ble 18-åringen skutt i armen av politiet. Han og venninnen hadde rømt fra en institusjon i Vest-Telemark og ville til Oslo for å handle med våpen.

18-åringen ble varetektsfengslet, siktet for en rekke forhold. Fengslingen var for å hindre ham i å begå nye forbrytelser. Paradoksalt nok ser han ut til å ha begått sin mest alvorlige forbrytelse bak murene - drapsforsøket mot en medfange.