- Ville drepe moren med klorin

64-åring i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag startet rettssaken mot den uføretrygdede datteren (64) som er tiltalt for drapsforsøk etter å ha helt klorin i munnen på moren (88) og deretter ha forsøkt å kvele henne med en pute over ansiktet.

88-åringen døde ikke av klorinen eller kvelningsforsøket, men av hjerteinfarkt noen dager senere.

Den tiltalte kvinnen erklærte seg ikke skyldig, i retten i dag.

64-åringen har innrømmet ugjerningen, og også at hun i forkant fortalte legen sin at hun ville drepe moren. Hun skal ha drukket tett i flere dager da hun helte klorinen i munnen på moren.

- Jeg handlet som en robot og gjorde ting som jeg aldri ville ha gjort hvis jeg var edru, har kvinnen fortalt politiet, ifølge Bergensavisen.

Rettspsykiatriske sakkyndige har slått fast at kvinnen verken var psykotisk eller hadde nedsatt bevissthet da ugjerningen skjedde, og at hun derfor er strafferettslig tilregnelig.

Advokat Aasmund Sandland, som representerer kvinnen, sier til NTB at det ikke kan legges vekt på det hun har sagt da hun ble pågrepet. Da hadde kvinnen en promille på nærmere tre og hun var sterkt preget av det som var skjedd.

- Det er uklart hva som hadde foregått før politiet kom til stedet, sier Sandland, skriver VG Nett.

Advokat Aasmund Sandland som representerer datteren vil legge ned påstand om at kvinnen skal frifinnes. Han mener saken er en tragedie og at det ikke burde vært tatt ut en så alvorlig tiltale. Advokaten sier det aldri har vært datterens intensjon å drepe moren, ifølge NTB.

I retten i dag sa statsadvokat Oma at et mulig motiv for drapsforsøket kan være den belastning det var å ha omsorgsansvar for moren i mange år.