Ville drepe moren med motorsag

... men 33-åringen er for frisk til å bli innlagt på psykiatrisk avdeling. Sørlandet sykehus Arendal sendte mannen hjem igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Agderposten som skriver om den 33 år gamle mannen som har hatt psykiske problemer gjennom mange år. På fredag begynte 33-åringen å ødelegge inventaret i foreldrenes hjem. Da moren prøvde å stoppe ham, hentet mannen motorsaga og angrep henne.

- Han sa han ville drepe meg, sier den fortvilte kvinnen til Agderposten.

Moren klarte å varsle politiet mens sønnen truet henne. Politiet kom til stedet og hentet 33-åringen. Fra barndomshjemmet bar det rett til psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal.

For frisk

Men ved psykiatrisk avdeling ble det bestemt at mannen ikke skulle legges inn. Etter én times observasjon ble han skrevet ut, forteller lokalavisa.

Ifølge foreldrene er det ikke første gang at sønnen avvises på sykehuset. Derfor har de valgt å gå til avisa og fortelle om situasjonen. De to er redde for hva den syke sønnen kan komme til å gjøre.

- Vi lever i konstant frykt. Vi tenker på det hvert minutt av hver dag, sier 33-årigens far. Han beskriver det som 'helt grusomt' at ikke helsepersonalet forstår at sønnen hans trenger hjelp.

-Vi er slitne, så uendelig slitne. Vi vet ikke hva vi skal gjøre lengre, sier mannens mor etter drapstruslene med motorsag.

Sønnen kom under intervjuet

Agderpostens intervju ble gjort bare noen timer etter at den 33 år gamle mannen ble skrevet ut fra psykiatrisk avdeling. To politimenn voktet huset i tilfelle sønnen skulle dukke opp.

Men mens journalistene var til stede, sto plutselig 33-åringen i foreldrenes stue. Da han oppdaget politiet, sprang han opp i annen etasje. Politimennene gikk opp og snakket med ham, og etter en stund ble mannen med politiet frivillig for nok en gang å dra til psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus Arendal og be om innleggelse. Avisa valgte å følge med til sykehuset for å se hva som skjedde.

Journalisten fikk ikke være til stede under samtalen med psykolog, selv om både far og sønn ba om det. Etter flere timers venting fikk sønnen nok en gang beskjed om at sykehuset ikke vil legge ham inn.

Deretter prøvde en overlege å tvinge Agderpostens journalist til å ødelegge bilder han har tatt.

33-åringen oppgitt

Den syke mannen sier selv til avisa at han ikke forstår hvorfor han ikke blir innlagt:

- Jeg var ikke gal nok. De skjønner ingenting, sier han.

- De hadde to ledige plasser, men jeg måtte reise.

Politiet vet ikke hva de skal gjøre og vurderer å sette mannen på glattcelle, men mannen truer med å ta sitt eget liv.

Til slutt velger de å sende mannen hjem til huset der han tidligere samme dag angrep sin egen mor med motorsag.

Avdelingssjef Oddvar Sæther på psykiatrisk avdeling sier til Agderposten at han stoler på vurderingene personalet har gjort.

Han vil ikke undersøke saken.

(Dagbladet.no)