Ville drepe pastor- kona med hammer

Den tidligere barnepiken til pastor Helge Fossmo innrømmer nå at hun forsøkte å ta livet av pastorens kone med en hammer i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle kvinnen er siktet for å ha skutt og drept Alexandra Fossmo (23) 10. januar. Men allerede i november i fjor prøvde hun å drepe pastorens kone.

- Hun forklarte seg om drapsforsøket i avhør på lørdag, sier Uppsala-politiets talsmann Christer Nordström til Dagbladet.

Angrep for å drepe

Eks-barnepiken angrep Alexandra Fossmo med en hammer 8. november - samme dag som Alexandra skulle reise til Bangkok.

- Tilståelsen bygger på det hun sa i avhør etter at hun ble pågrepet. Da hun angrep pastorens kone med hammeren, var det for å drepe, sier Christer Söderberg, 26-åringens forsvarer, til nyhetsbyrået TT.

Etter overfallet ringte Alexandra til sin søster, «Kristi brud», som kom over til huset for å ta seg av henne. Alexandra ble ikke alvorlig skadd, og kunne reise på den planlagte turen til Thailand.

Barnepiken ble kastet ut av forsamlingen etter angrepet, men forholdet ble ikke politianmeldt. Ifølge medlemmer av forsamlingen dysset pastoren det ned.

- I dag angrer vi dypt på at angrepet ikke ble anmeldt, sier menighetens nye leder, Kim Wincent, til Expressen.

Benekter medvirkning

Helge Fossmo har innrømmet at han hadde et forhold til nabokona Anette Linde. Men han benekter fortsatt medvirkning til drapet på sin egen kone og drapsforsøk på Daniel Linde. Han er flere ganger konfrontert med politiets mistanke om at han planla drapet og fikk 26-åringen til å utføre det.

- Min klient benekter at det har skjedd på denne måten, men han er konfrontert med teorien, sier Fossmos forsvarer, Ola Nordstrtm.

Verken politiet eller den siktede kvinnens forsvarer vil oppgi motivet for drapet og drapsforsøket 10. januar. Hun skal imidlertid ha vært forelsket i pastoren - en kjærlighet som ikke ble gjengjeldt. Kvinnen har de siste tre ukene gjennomgått en rettspsykiatrisk undersøkelse.

ÅSTEDET: Huset til pinsemenighetpastor Helge Fossmo er fortsatt avsperret av politiet etter at hans kone, Alexandra Fossmo (23) ble funnet drept her den 10. januar.
SNAKKER: Den drapssiktete barnepiken (26)
DREPT: Alexandra Fossmo (23)
NEKTER: Den siktede pastor Helge Fossmo.