I SIKKERHET: Spesialstyrker går gjennom flyplassen etter skytedramaet på LAX i dag. En av politiets teorier er at gjerningsmannen var ute etter sikkerhetsvaktene ved flyplassen. Foto: AP / Ringo H.W. Chiu / NTB scanpix
I SIKKERHET: Spesialstyrker går gjennom flyplassen etter skytedramaet på LAX i dag. En av politiets teorier er at gjerningsmannen var ute etter sikkerhetsvaktene ved flyplassen. Foto: AP / Ringo H.W. Chiu / NTB scanpixVis mer

- Ville drepe sikkerhetsvaktene

23 år gamle Paul pekes ut som gjerningsmannen på LAX.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst en sikkerhetsvakt ved flyplassen i Los Angeles (LAX) i USA er drept og flere er skadd etter at en mann trakk fram et automatgevær og løsnet skudd inne på terminal 3 på flyplassen.

23 år gamle Paul Anthony Ciancia fra Los Angeles har blitt utpekt som gjerningsmannen av FBI.

Gjerningsmannen ble raskt omringet av politistyrker og sikkerhetsvakter fra U.S. Transportation security administration (TSA), og mannen ble pågrepet etter en kort skuddveksling.

Nyhetsbyrået AP melder at 23-åringen ble pågrepet med en bag. I bagen er det funnet en lapp hvor det uttrykkes at han ønsker å «wanted to kill TSA and pigs». Med det mener han mest sannsysnlig at han ønsket å drepe sikkerhetsvakter ved flyplassen og politifolk.

CNN melder at etterforskerne har funnet informasjon som tyder på at gjerningsmannen har et dårlig forhold til myndighetene og et spesielt sinne mot TSA.

Et øyenvitne har fortalt kanalen at gjerningsmannen gikk rundt og spurte folk om de var sikkerhetsvakter. Da de svarte nei, gikk han videre, melder CNN. Politiet etterforsker nå en teori om at gjerningsmannen var ute etter sikkerhetspersonellet ved flyplassen.

Kompisene Aleksander Fiksdal (22) og Vegard Trandum (22) fra Trondheim sto i sikkerhetskøen på terminal 3 da de hørte skuddene falle.

MIDT I DRAMAET: Aleksander Fiksdal (22) (innfelt) havnet midt i dramaet og så en person ble skutt. En av de skadde blir fraktet ut av politiet.  Foto: Privat / NTB scanpix
MIDT I DRAMAET: Aleksander Fiksdal (22) (innfelt) havnet midt i dramaet og så en person ble skutt. En av de skadde blir fraktet ut av politiet. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Jeg en så en mann bli skutt. Jeg kastet meg ned på bakken, sier Fiksdal til Dagbladet.

Han forteller at det brøt ut panikk og at folk løp i alle retninger.

- Det var cirka hundre personer der vi var og det ble fullstendig kaos og panikk. Folk løp over hverandre og stoler for å komme seg vekk.
Jeg løp ut nærmeste dør, forteller Trandum.

Han sier han ikke så gjerningsmannen, men hørte skuddvekslingen mellom politiet og gjerningsmannen.

- Man blir så redd at man klarer ikke å tenke. Det var veldig surrealistisk, sier Vegard Trandum om dramaet.

- SKJELVEN: Vegard Trandum (22) hørte skuddene falle. Foto: Privat
- SKJELVEN: Vegard Trandum (22) hørte skuddene falle. Foto: Privat Vis mer