Ville drepe som i «Scream»

17-årige Julien drepte venninnen sin fordi han ville se hvordan det var å drepe noen. Drapet var inspirert av filmen «Scream», som han hadde sett flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mordet som skjedde tidligere denne uken, har sjokkert innbyggerne i den franske landsbyen Saint-Sebastien-sur-Loire nær Nantes. Julien har ikke vært i stand til å gjøre rede for hvorfor akkurat 15-årige Alice ble hans offer.

Ville drepe som i filmen

Julien oppsøkte først to andre bekjente før han tok kontakt med Alice. De to tenåringene gikk seg en tur, og det var da Julien stakk sin venninne 17 ganger med en kniv han hadde med seg. Forbipasserende trodde det dreide seg om et kranglende kjærestepar. Alice var fremdeles i live da hun ble funnet og kunne fortelle hvem som hadde stukket henne. Hun døde senere på et sykehus i Nantes.

Beslutningen om å drepe ble tatt den samme dagen som mordet skjedde, etter at Julien hadde sett «Scream,» en film han tidligere hadde sett flere ganger.

- Jeg ville drepe som i filmen, sa Julien ifølge Aftonbladet.

Skoleproblemer

Ifølge advokaten angrer Julien på handlingen sin og forstår hvorfor han er arrestert.

- Han er full av anger over sine handlinger, og ønsket ikke å drepe sitt offer. Han ville bare vite hvordan det var å bruke kniv på noen, sier advokaten hans, Elisabeth Daussy-Riofoul, til pressebyrået AFP.

AFP beskriver videre Julien som «svært intelligent» og vennene karakteriserer ham som en god venn. Ifølge pressebyrået AFP vokste han opp i trygge omgivelser og med mange venner. Jenta som ble myrdet gikk på samme skole som Julien og sies å ha tilhørt hans krets av bekjente og ikke hans nære venner.

Julien som en flink elev har ifølge AFP lenge hatt problemer på skolen og var nødt til å gå sjette klasse om igjen.

Han hadde informert vennene sine om at han ønsket å «gjøre noe av betydning,» uten at dette hadde vekt oppmerksomhet.

«Skrik»

Planene om å begå drap, skulle ha oppstått hos JUlien allerede for ett år siden, og skal ha involvert mange ofre.

- I begynnelsen dreide det seg om å drepe flest mulig, for så selv å bli drept, sier advokaten hans til AFP.

Disse planene skal senere ha blitt påvirket av filmen «Scream», som Julien har sett flere ganger.

Julien er nå lagt inn til psykiatrisk evaluering for å fastslå om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. En psykiater som allerede har sett på saken sier at det er meget mulig at gutten var syk før han utførte gjerningen.

«Scream» er den første delen av en trilogi regissert av Wes Craven. Den første filmen handler om hvordan «all-american» amerikansk ungdom, dreper venner og medstudenter ved hjelp av metoder hentet fra skrekkfilmgenren. Filmens kjennetegn er en maske basert på «Skriket» av Edvard Munch, som morderne har på seg når de dreper ofrene sine.

Ifølge Aftonbladet er dette det niende mordet som er inspirert av «Scream» kun i Frankrike, og en fransk politiker har tatt til orde for å trekke filmen tilbake fra salgsmarkedet.

<P>MINNES DEN DØDE: Tre jenter legger ned blomster på stedet der Alice Beauphre ble drept.