KAMPANJE FOR TUNISIA:  Et tunisisk reklamebyrå har laget en kampanje for å få turistene til å komme tilbake til terrorrammede Port el Kantaoui også neste år. Den lille tunisiske kampanjen har fått internasjonal oppmerksomhet. Foto: Selim Ben Hadj Yahia
KAMPANJE FOR TUNISIA: Et tunisisk reklamebyrå har laget en kampanje for å få turistene til å komme tilbake til terrorrammede Port el Kantaoui også neste år. Den lille tunisiske kampanjen har fått internasjonal oppmerksomhet. Foto: Selim Ben Hadj YahiaVis mer

- Ville du sluttet å dra til New York?

Ny tunisisk kampanje vil få turistene tilbake til landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter 38 mennesker ble drept i strandmassakren på luksushotellet Riu Imperial Marhaba i forrige uke, har tusenvis av turister forlatt landet. Turoperatører kansellerer turer for resten av sommeren.

For å få turistene tilbake til Tunisia, har den tunisiske reklamemannen Selim Ben Hadj Yahia derfor laget en kampanje han kaller «ville du?». Der spør han om folk ville sluttet å reise til New York, Paris eller London på grunn av terrorangrepene der.

- Denne meldingen er en oppfordring om å støtte Tunisia som jeg håper blir delt og når så mange som mulig. For vi trenger folkene mer enn noensinne, skriver Selim på sin Facebook-side. 

- Vil hjelpe landet mitt Nå har den lille Facebook-kampanjen fått internasjonal oppmerksomhet og vært omtalt av mediekjemper som Buzzfeed og BBC. Det er nå høysesong for turisme, men luksushotellene i Port el Kantaoui står tomme. Turisme sysselsetter flere hundre tusen tunisiere.

LONDON-TERROREN:  Tre undergrunnsbaner og en buss ble rammet av bombeangrep i London i 2005. Foto: Selim Ben Hadj Yahia
LONDON-TERROREN: Tre undergrunnsbaner og en buss ble rammet av bombeangrep i London i 2005. Foto: Selim Ben Hadj Yahia Vis mer

- Jeg er utrolig glad for at budskapet nå har kommet utenfor det tunisiske nettet, skriver Selim, som er direktør i et tunisisk reklamebyrå.

Angrepet skjedde på en fredag, og i løpet av lørdag og søndag hadde flere tusen britiske turister reist hjem. Mandag ble også norske turister hentet ut av det terrorrammede landet.

Spørsmålet er om folk vil komme tilbake neste år. I motsetning til angrepene i New York, Paris og London, har det de siste månedene vært to angrep i Tunisia som har vært spesielt rettet mot turister.

Frykter for turismen Dagbladet var i Tunisia etter angrepene og intervjuet flere hotelleiere som er bekymret for turistindustrien. Langs strendene i Port el Kantaoui ligger nemlig fire- og femstjernershotellene på rekke og rad

PARIS-TERROREN:  Vil du slutte å besøke Paris på grunn av angrepet på Charlie Hebdo?, spør kampanjen. Foto: Selim Ben Hadj Yahia
PARIS-TERROREN: Vil du slutte å besøke Paris på grunn av angrepet på Charlie Hebdo?, spør kampanjen. Foto: Selim Ben Hadj Yahia Vis mer

- Han (terroristen red.anm.) ville bare ta turistene for knekke turismen, fortalte Chirazi Mohammed Ali til Dagbladet. Han er direktør på hotellet rett overfor der hvor skytingen skjedde.

Terrorangrepet kom bare måneder etter en massakre på det kjente Bardo-museet i Tunis, hvor 22 mennesker ble drept. De fleste drepte var turister og terroristene hadde vært på den samme treningsleiren som terroristen som angrep strandhotellet.

- Dette er en gruppe som fikk trening i Libya, og som hadde det samme målet. To angrep Bardo og en annen angrep Sousse, sa minister for parlamentariske relasjoner, Lazhar Akremi, onsdag denne uka.

Tunisiske myndigheter har pågrepet tolv personer som mistenktes for å ha noe med strandmassakren å gjøre og har i tillegg erklært unntakstilstand i Tunisia i dag.