BLODIG: Dyreverne pakket inn i sellofan og smurt inn i kunstig blod under en demstrasjon i New York. FOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/SCANPIX
BLODIG: Dyreverne pakket inn i sellofan og smurt inn i kunstig blod under en demstrasjon i New York. FOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/SCANPIXVis mer

Ville du spist dette?

-Kjøtt er mord, mener dyrevernere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dyrevernsorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) valgte å gå drastisk til verks da de i dag demonstrerte for dyrs rettigheter på Times Square i New York.

Spiser lik Medlemmer av gruppa hadde pakket seg inn i sellofan og smurt seg inn med noe som skulle forestille blod for å se ut som vakuumpakker med kjøtt.

Målet til demonstrantene var å vise at både dyr og mennesker er laget av kjøtt og at «når du spiser kjøtt, så er det faktisk et lik du spiser», skriver gruppa på hjemmesiden sin.

PETA hevder dessuten at dyr har det samme følelsesspekteret som mennesker.

-Vi vil utfordre folks forestillinger om hva kjøtt egentlig er, sier Ashley Byrne, som er ansvarlig for kampanjen .

-Når du spiser kjøtt, spiser du liket til et dyr som har blitt misbrukt, som ikke ville dø. Vi oppfordrer derfor folk til å bli veganere, sier hun.

Mord For å understreke poenget sitt, har dyrevernerne utstyrt «vakuumpakkene » sine med påskriften «Meat Is Murder» som direkte oversatt betyr «kjøtt er mord».

 MORD:  Dyrevernsgruppa PETA likestiller det å spise kjøtt med mord.FOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/SCANPIX
MORD: Dyrevernsgruppa PETA likestiller det å spise kjøtt med mord.FOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

PETA har 300 ansatte og hevder selv at de er den største dyrevernsorganisasjonen i verden. Gruppa ble stiftet i 1980 og fokuserer arbeidet sitt på fire kjerneområder: dyretesting, pelsdyrhold, dyr brukt til underholdning og dyrs rettigheter i det moderne landbruket.

 

UTFORDRE: Demonstrantene vil utfordre folks forestillinger om det å spise kjøtt. FOTO:FOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/SCANPIX
UTFORDRE: Demonstrantene vil utfordre folks forestillinger om det å spise kjøtt. FOTO:FOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer