Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville du stemt på en mann som gir deg kreft, mens makkeren dreper bestemora di?

Obamas utfordrere er tydeligvis farlige skikkelser - hvis vi skal tro på TV-en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kampen om stillingen som verdens mektigste mann er i full gang og i høst går amerikanerne til urnene for å velge mellom fire nye år under Barack Obama, eller å prøve noe nytt under republikanernes Mitt Romney.

Og er det en ting vi bør ha lært allerede, er det at kampen om de viktigste posisjonene her i verden alltid har vært skitten og intens.

Her hjemme er vi spart for politisk budskap på TV (iallfall i reklamens form), men i USA er TV-reklamene noe de forskjellige kandidatene bruker svært mye ressurser på.

Eller, det er ikke nødvendigvis kandidatene selv som gjør det, men grupper som støtter opp om sine håp, langt nok unna til at kandidaten kan forsikre at han eller hun ikke hadde noe med reklamens innhold å gjøre.

- Obama samarbeider med FN og vil konfiskere alle skytevåpen! Nettavisa Huffington Post har satt sammen en liste av nettopp slike videoer. Avisa presenterer seks politiske TV-reklamer, som muligens påførte kandidaten de skulle støtte like mye skade som rivalen.

Og her kommer godbitene tett. Angrep på så vel Obama som Romney fremføres av ulike grupper med en overbevisning få jordlige sjeler kan kopiere. Blant annet kabel-TV-reklamen som slår fast at Obama har en hemmelig avtale med FN om å konfiskere alle USAs skytevåpen.

- Reklamen er, dessverre, feilaktig. Obama har vært like bløt i våpensaken som sine forgjengere fra GOP (republikanerne), skriver Huffington Post.

Blant de andre reklamene som trekkes fram er den nå famøse NAVY Seal-reklamen der en rekke veteraner fra marinen går til kraftig angrep på Obama-adminstrasjonen.

Reklamen, som har navnet «Commander in Leaks» hevder at Obama lekker informasjon som truer sikkerheten til USA og landets soldater, og at han har forsøkt å ta for mye ære for Osama bin Laden-operasjonen. Disse påstandene er også grundig tilbakevist av CNNs sikkerhetsanalytiker Peter Bergen.

Romney fører til kreft Men det er ikke bare Obama som får ufortjent og noe uærlig slakt i reklamene. Også motstanderne hans angripes kraftig. Blant annet hevder en reklame fra Obamas støttespillere i Priorities USA Action at Mitt Romney er den ledende årsaken til kreft i vippestatene.

Romneys valg som visepresidentkandidat, Paul Ryan, levnes heller ikke mye ære. Agenda Project Action Fund har nå kommet med en oppfølger på fjorårsklassikeren der de hevdet at Ryan ville dytte bestemora di utfor ei klippe.

- Detaljene har ikke så mye å si. Seerne skal i stedet minnes på hva som kan skje i verste fall - bokstavlig talt: I verste fall. Og det er at din gamle, rullestolbrukende bestemor blir dyttet utfor ei klippe av Paul Ryans dobbeltgjenger, skriver HuffPost om reklamen.

Alle de hysteriske TV-angrepene kan du se her, mens Paul Ryan som bestemor-morder ligger øverst i denne saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media