KOM HJEM: 20-åringen fra Lillesand kom i går ettermiddag hjem til familien sin. Hun dro med nødpass og nytt etternavn. Her er hun utenfor rettssalen i Cochabamba med sin mor, en slektning og en venninne. Foto: Henning Lillegård
KOM HJEM: 20-åringen fra Lillesand kom i går ettermiddag hjem til familien sin. Hun dro med nødpass og nytt etternavn. Her er hun utenfor rettssalen i Cochabamba med sin mor, en slektning og en venninne. Foto: Henning LillegårdVis mer

Ville få 20-åring inn i fengsel i Bolivia igjen

Brev var medvirkende årsak til rømningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Søndag kom en 20 år gammel jente fra Lillesand hjem til Norge, etter nesten to år i Bolivia.

Hun er sammen med to andre nordmenn tiltalt for å ha forsøkt å smugle tilsammen 22,5 kilo kokain fra Bolivia til Norge.

Forrige uke skal statsadvokatene i Cochabamba ha sendt et brev der de ber om at 20-åringen blir fengslet igjen snarest mulig.

Sendte begjæringEtter det Dagbladet erfarer, skal dette brevet har vært medvirkende årsak til at familien nå bestemte seg for å prøve å få 20-åringen hjem så fort som mulig.

Brevet skal ha vært en klar melding fra statsadvokaten om at de mener 20-åringen er skyldig, og at hun snarest mulig bør tilbake i fengsel.

- Jeg kan bekrefte at det ble sendt en slik begjæring for kort tid siden, sier 20-åringens norske advokat, Carl Bore, til Dagbladet.

Mener hun skyldigPåtalemyndigheten har jevnlig prøvd å få 20-åringen tilbake i fengsel. I går gikk statsadvokaten svært hardt ut mot rømningen.

- Statsadvokatene har helt fra starten vært i mot at min klient skulle få adgang til løslatelse mot kausjon. De har gått åpent ut og sagt at de mener hun er skyldig, sier Bore.

20-åringen ble løslatt mot kausjon i oktober i fjor. Hun har siden kunnet bevege seg fritt i Bolivia, men har hatt meldeplikt for politiet én gang i uka.

Nå raser påtalemyndighetene mot at hun har rømt fra Bolivia.

BEGJÆRING: Advokat Carl Bore bekrefter at statsadvokatene i Cochabamba har begjært 20-åringen fengslet igjen. Foto: Henning Lillegård
BEGJÆRING: Advokat Carl Bore bekrefter at statsadvokatene i Cochabamba har begjært 20-åringen fengslet igjen. Foto: Henning Lillegård Vis mer