BISETTELSE: En fullsatt Os kirke tok i dag farvel med Hilda Feste (98). 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
BISETTELSE: En fullsatt Os kirke tok i dag farvel med Hilda Feste (98). Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

Ville feire 100-årsdagen i det nye kulturhuset Oseana

Hilda Feste (98) var innstilt på å feire sin 100-årsdag i det nye kulturhuset Oseana i Os. I dag sørget en fullsatt kirke over hennes dramatiske død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS (Dagbladet): Barn og barnebarn gikk opp til plassen over kisten for å ta et siste farvel med kvinnen som de har vært så glade i.

Bisettelsen skjedde Os kirke, en bakke ned fra Gamleheimshagen hvor Hilda Feste levde sine siste år.

100 årsdagen - Du var det trygge i livet mitt, jeg var redd for å miste deg. Jeg lurte på om jeg kunne bli like vis som deg. Du hadde mange gode kommentarer. Vi lo mye, men du kunne også være sint. Du bar aldri nag til noen. Ikke én eneste gang sa du nei til å være barnevakt. Etter at du fyllte 90 år var du flink til å sette deg mål. Vi snakket med deg om å feire 100 årsdagen i Oseana. Du ville gjøre ditt for å klare det, sa datteren.

For familien blir det et godt minne at de hadde en fin jul sammen. Hilda Feste ble funnet brutalt drept i leiligheten sin om kvelden nyttårsdagen.

Et barnebarn minnet sin bestemor som svært interessert og engasjert i det som skjedde i samfunnet, men også for de nærmeste.

- Du viste stor forståelse og innlevelse i det som skjedde med meg. Du ville så vel for oss alle, sa barnebarnet.

- Var artig å treffe Forrettende prest Knut Ivar Askeland fortalte at det alltid var artig å treffe Hilda Feste. Hun ble født i 1913, året da kvinner fikk stemmerett her i landet.

- Hun var interessert i samfunnsforhold og hun diskuterte friskt. Hun fulgte debattprogrammene på TV. Når hun var sterkt uenig, slo hun av. Hun skrev sanger og prologer til bruk i forskjellige lag. Tida har stått stiller her i Os etter det som skjedde nyttårsdagen. Mørke og ondskap har kommet nært på oss. Mange er blitt redde. Nå trenger vi medmennesker som tenner lys for hverandre. Vi trenger å lenke oss sammen for å verne om hverandre slik at ikke angst og frykt får feste, sa Knut Ivar Askeland.

Han leste opp hilsener på kranser fra familie, venner, Os pensjonistforening, Os kommune, alle beboerne i Gamleheimshagen og Os sanitetsforening.

DREPT: Hilda Feste (98) overfalt og drept i sitt eget hjem. Foto: Oddbjørn Lunde
DREPT: Hilda Feste (98) overfalt og drept i sitt eget hjem. Foto: Oddbjørn Lunde Vis mer