Mulla Krekar utleveringen som ble avlyst

Ville feire Krekar-utlevering i Roma

Norske myndigheter ønsket å feire den planlagte utleveringen av mulla Krekar i Roma sammen med italienerne. 

SKULLE FEIRES: Den politiske ledelsen i Justis- og beredskapsdepartementet ville feire utleveringen av mulla Krekar i Roma. Nå er festen avlyst. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKULLE FEIRES: Den politiske ledelsen i Justis- og beredskapsdepartementet ville feire utleveringen av mulla Krekar i Roma. Nå er festen avlyst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiske myndigheter i Italia ble holdt løpende orientert om mulla Krekars utlevering av statssekretær Vidar Brein-Karlsen, gjennom en e-postutveksling mellom Brein-Karlsen og hans italienske kollega - statssekretær Cosimo Ferri.

Det var også statssekretær Vidar Brein-Karlsen i Justis- og beredskapsdepartementet som reiste til Italia og møtte italienske myndigheter, før begjæringen om utlevering av mullaen ble sendt til Norge.

Ville feire

I e-postene Dagbladet har fått tilgang til, heter det blant annet i en e-post sendt av statssekretær Vidar Brein-Karlsen datert 25. november i år, bare noen dager før det ble kjent at italienerne likevel ikke ville ha Krekar utlevert:

- Ser frem til vårt neste møte, også. Jeg tror det ville være hensiktsmessig med en feiring i Roma når alle de mistenkte befinner seg i Italia.

(«Looking forward to our next meeting, too. I think it would be appropriate with a celebration in Rome when the all the suspects are located in Italy»).

- Ja det er korrekt at jeg skrev det. Det var kanskje litt uskjønnsomt, men viser hvor viktig denne saken har vært, sier statssekretær Brein-Karlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer