Ville feire utlevering. Må vitne i Krekar-saken

Tidligere statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) hadde møter med sin italienske motpart.

NY RETTSAK: Mandag og tirsdag skal Oslo tingrett ta stilling til om utleveringsvilkårene for mulla Krekar er oppfylt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang behandles spørsmålet om utlevering av mulla Krekar (63) i en norsk domstol.

Krekar sitter stille på tiltalebenken og lytter oppmerksomt på PSTs innledningsforedrag. Han får bistand av tolk via hodetelefoner, og skrur av og på advokat Brynjar Melings mikrofon når forsvareren har kommentarer.

Italienske myndigheter har begjært Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, utlevert til landet etter at han i sommer ble dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging.

Trakk seg plutselig

Det er ikke første gang Italia vil ha tak i mannen, som har stått oppført på FNs terrorliste siden 2003. Selv om Høyesterett seinest i 2016 slo fast at Krekar kunne utleveres til Italia, ble plutselig begjæringen fra Italia trukket tilbake mens Krekar sto tiltalt.

Da Krekar ble pågrepet i Norge etter fengselsdommen 15. juli i år, har Italia på ny sendt en begjæring om utlevering. Det er disse vilkårene som nå behandles i Oslo tingrett i dag og i morgen.

Krekar og hans advokat Brynjar Meling hevder utleveringen er politisk motivert og har spesielt pekt på Frp som en pådriver for dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer