FORESLÅTT KASTET: På et sentralstyremøte i desember skal det ha blitt fremmet forslag om å kaste både Navarsete og Borten Moe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORESLÅTT KASTET: På et sentralstyremøte i desember skal det ha blitt fremmet forslag om å kaste både Navarsete og Borten Moe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ville fjerne både Navarsete og Borten Moe

Ble foreslått på sentralstyremøte i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både partileder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe burde gå av, foreslo sentralstyremedlem og leder av Østfold Sp, Per Inge Bjerknes.

Forslaget ble lagt fram på sentralstyremøtet i desember, skriver Aftenposten.

Styret lot være å ta konkret stilling til det, men avisen har snakket med flere, deriblant i sentralstyret, som mener det har noe for seg.

Bjerknes ønsker overfor Aftenposten ikke å kommentere forslaget, som ble lagt fram i forbindelse med behandlingen av rapporten etter partiets svake resultat ved stortingsvalget.

- Det er naturlig at det drøftes. Hva som vil være riktig, avhenger av hva slags signaler som kommer fra grasrota og fylkene og hvordan de håndteres, sier han.

Overfor NRK utdyper Bjerknes synspunktet noe.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva som har blitt sagt og ikke sagt i sentralstyret. Men rapporten peker på at det har vært svakheter i ledelsen i partiet, og at det er en av utfordringene. Vi må ha veldig klare svar på hvordan vi skal håndtere det framover. Og det går ikke bare på Liv Signe Navarsete som leder, men på hele ledelsen, sier han.

(NTB)