Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville forby fotografering under kvinners skjørt. Da protesterte Christopher

Alle var enige. Bortsett fra Tory-politikeren. - Jeg tror ikke han vet hva dette handler om.

PROTESTERTE: Christopher Chope snakket i det britiske underhuset fredag i forbindelse med at han nektet å støtte forslaget om å kriminalisere såkalt «upskirting». Foto: NTB /Scanpix
PROTESTERTE: Christopher Chope snakket i det britiske underhuset fredag i forbindelse med at han nektet å støtte forslaget om å kriminalisere såkalt «upskirting». Foto: NTB /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et forslag om å gjøre det til en forbrytelse å ta seksuelt krenkende bilder oppunder kvinners skjørt, i England kalt «upskirting», ble utsatt i det britiske underhuset etter at én konservativ politiker protesterte.

Forslaget gikk ut på å gjøre «upskirting» til en straffbar handling som kan føre til straff på opp til to år i fengsel.

Forslaget kom fra den liberal democrats-politikeren Wera Hobhouse etter en kampanje igangsatt av privatpersonen Gina Martin, skriver The Guardian.

Martin hadde anmeldt en mann som hadde tatt bilder med telefonen under skjørtet hennes på en musikkfestival i London i fjor sommer, men opplevde at saken ble henlagt av politiet.

Tidlig fredag fikk Hobhouse og Martin også støtte fra justisminister Lucy Frasier. Frasier uttalte at regjeringen ville støtte forslaget.

Protesterte høyt

Men da taler Lindsay Hoyle begynte opplesningen av forslaget skjedde noe uventet. Tory-politiker Christopher Chope ropte «Object!».

Grunnet manglende tid på å gjennomgå saken på nytt for stemmegivning førte protesten fra Chope til utsettelse av saken til 6. juli.

Protesten vakte sterke reaksjoner fra Chopes motstandere, men også fra flere Tory-politikere. Politikerne fra samme fløy som Chope har uttrykt ønske om å få gjennom forslaget så fort som mulig.

- Vet ikke hva det handler om

Hobhouse uttalte at hun var rasende etter protesten fra Chope.

- Jeg tror ikke han vet hva dette handler om. Dette skulle bli en god nyhet. Vi skulle alle samle oss for å si at dette er en moderne forbrytelse. Vi skulle vise at regjeringen er oppdatert på kriminalitet som involverer moderne teknologi og som spesielt går ut over kvinner og barn, uttalte hun.

Ifølge BBC har også Theresa May uttrykt skuffelse etter protesten fra Chope. På Twitter skriver hun:

- Upskirting er en invasjon av privatlivet som etterlater ofrene til å føle seg degradert. Jeg er skuffet over at lovforslaget ikke gikk gjennom i underhuset i dag og håper det blir vedtatt med støtte fra regjeringen snart.

Christopher Chope har foreløpig ikke uttalt seg offentlig om hvorfor han protesterte.

En annen konservativ politiker, Tim Tugendhat, uttalte at Chopes protest var en skam for partiet.

- Jeg synes det er skammelig å protestere mot et lovforslag som skal beskytte mennesker mot at deres mest intime blir vist fram. Det er helt uakseptabelt, sa han til BBC News.

- Har dummet seg ut

Tory-politiker Simon Clarke Twitret etter protesten fra Chope:

- Chris Chope har dummet seg ut med sine handlinger i parlamentet i dag. Han snakker ikke på vegne av meg eller de konservative når det gjelder det motbydelige temaet «upskirting».

.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media