Ville forby Gud å røyke

Redaktør Vebjørn K. Selbekk holder ytringsfriheten høyt etter å ha trykket Muhammed-tegningene. For to år siden mente han det var uakseptabelt at Gud røyker på teater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Du vil nekte Gud å røyke, Selbekk?

- Om jeg ville nekte Gud å røyke? Jeg forstår ikke spørsmålet, sier kristenredaktøren over mobiltelefon før NRK Radios Her og Nå-sending i går ettermiddag.

For to år siden gikk redaktør Selbekk på lederplass inn for å beholde blasfemiparagrafen i Straffeloven. Da mente han det var uakseptabelt med teaterstykker der Gud røykte og bannet.

«1933 var et begivenhetsrikt år for det norske kristenfolk. Kristenlederne raste mot Nationaltheaterets planer om å sette opp stykket «Guds grønne enger», der Gud ble fremstilt som en mann som både røykte og bannet. Samtidig stod forfatteren Arnulf Øverland tiltalt etter blasfemiparagrafen på grunn av sitt foredrag «Kristendommen -den tiende landeplage».

Da Øverland til slutt ble frikjent, følte mange at forfallet i samfunnet hadde kommet så langt at man var nødt til å foreta seg noe. Det hellige ble trukket ned i sølen på en helt uakseptabel måte,» skrev Selbekk i lederartikkelen 19. januar 2004.

- Det var en lederartikkel som handlet om KrF, sa Selbekk i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer