Ville forklare seg

Johnny Olsen er skuffet over at fengslingsmøtet i går gikk for lukkede dører. Han ønsket nemlig at offentligheten skulle få høre hans versjon av hva som hendte i Dronningens gate natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Olsen tar seg veldig nær av den negative fokuseringen rundt ham i media de siste dagene. For ham personlig er dette forferdelig, sier Olsens forsvarer, Marte Svarstad til Dagbladet.

Svarstad mener det ikke var etterforskningsmessig grunnlag for å holde dørene lukket under fengslingsmøtet, ettersom flere av vitnene allerede hadde uttalt seg til media.
18-åringen fra Nittedal, som av vitner er utpekt som mannen som skjøt, har ikke forklart seg, verken for retten eller politiet. Han er tidligere ikke straffet, men må møte i retten i mai i forbindelse med en annen sak som omfatter ulovlig våpenbesittelse.

Advokat Tor Kjærvik bisto 18-åringen under gårsdagens fengslingsmøte, men advokat Kjensli vil overta forsvaret av 18-åringen etter påske.

18-åringen har overfor sin forsvarer gitt uttrykk for at han følte seg provosert og presset av antirasistene natt til lørdag.

Den tredje siktede, en 19-åring fra Oslo, er tidligere domfelt for promillekjøring og hærverk. Han har forklart til politiet at det ikke var ham som skjøt, og at han overhodet ikke hadde noe med skytingen å gjøre. Han hevder at en tur på byen med kamerater førte til at han havnet på feil sted på feil tidspunkt.