Ville forsvare seg med kjøkkenkniver

39-åringen som er pågrepet i forbindelse med knivdrapet på en 16-åring i Stokke hevder han handlet i nødverge. Bevæpnet med to kjøkkenkniver forsvarte han seg mot guttene som skal ha angrepet ham med stokker med spiker på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen ble pågrepet like etter knivstikkingen som skjedde i et boligfelt bak lensmannskontoret i Stokke ved 2-tiden i natt.

Mannen er mistenkt for legemsbeskadigelse med døden til følge og for å ha påført en annen 16-åring alvorlige skader. Det er ikke tatt ut noen siktelse mot mannen.

Fest i kjelleren

De tre 16 år gamle guttene var på fest hos en 15 år gammel jente som bor i samme hus som de pågrepne 39-åringen.

I 2-tida ringte 39-åringen til politiet fordi han følte seg truet av guttene. Mannen skal ha hørt ting om guttene som gjorde ham redd, ifølge politiet.

Kjøkkenkniver

Knivstikkingen skjedde da de tre guttene kom tilbake til huset bevæpnet med stokker med spikre. Mannen skal ha sett guttene og hentet med seg to kjøkkenkniver - og møtt dem ute på trappen.

Det ble håndgemeng og mannen har forklart at han stakk vilt for å holde guttene unna. Da politiet kom var den ene av dem trolig død. Gutten skal ha blitt påført dødelige stikk i siden ved brystet.

De to andre guttene er henholdsvis straffet for knivbruk og under etterforskning for knivbruk.