- Ville framprovosere abort

17 år gammel jente overfalt og sparket en jevnaldrende jente i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I et forsøk på å framprovosere en abort, skal en 17 år gammel jente ha overfalt og sparket en jevnaldrende jente i magen. Nå må både hun og en 18-årig mann som skal ha overtalt henne til å begå overfallet, møte i Sunnmøre tingrett.

- Ble overtalt I den tro at offeret var gravid og at han var barnefaren, mener politiet at en 18 år gammel mann overtalte 17-åringen til å angripe den gravide. Hensikten med slagene og sparkene mot den 18 år gamle kvinnen, var ifølge politiet å framprovosere en abort.

Overfallet skjedde ved Lerstad barneskole i Ålesund 14. april i år. Begge de tiltalte har tilstått forholdet, men de må likevel møte til ordinær rettssak i Sunnmøre tingrett mandag.

- Var ikke gravid En rapport fra Ålesund sjukehus slo i mai fast at offeret likevel ikke var gravid. Det har imidlertid ikke endret siktelsen eller den senere tiltalen for de to tiltalte. BÃ¥de de tiltalte og offeret skal ha trodd at graviditeten var reell, gÃ¥r det fram at et intervju avisa Sunnmørsposten hadde med offeret en tid etter overfallet.

- Formålet med volden var å fremprovosere en abort, idet han feilaktig trodde at XX var gravid med hans barn, står det i tiltalen som ble tatt ut 7. juli.

Mens 17-åringen er tiltalt for å ha utført volden, er den 18 år gamle mannen tiltalt for å ha overtalt 17-åringen til å gjøre det.

Blogget om overfallet Den fornærmede anmeldte forholdet, og de to siktede ble pågrepet samme dag. Et par dager senere skrev også den 17 år gamle jenta om hendelsen i en blogg på internett. Der fortalte hun at det var den 18 år gamle mannen som hadde bedt henne om å overfalle den gravide. Bloggen ble fjernet, men politiet skal ha sikret seg en kopi av innlegget.

Begge er tiltalt etter straffelovens paragraf 231 som omhandler legemsbeskadigelse. Påtalemyndigheten har også anført at det foreligger brudd på bestemmelsen om å skade en kvinne som er gravid.

(NTB)