Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville frelse - ble knivstukket

Den 48 år gamle mannen ville frelse kameraten sin. Det gikk ikke så bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alltid når han blir full kommer han drassende med bibelen og skal kristne meg, sier den knivtiltalte kameraten til Telemarksavisa. Den 49 år gamle eks-marinejegeren skal ha banket opp og knivstukket sin misjonerende venn en oktobernatt i fjor.

Historien begynte da den knivstukne mannen kom hjem fra et møte i Tabernaklet i Skien. Han skal ha vært i «himmelhøy hallelujastemning,» men den åndelige rusen var ikke nok. Etter å ha konsumert et ukjent volum alkoholholdig væske, bestemte 48-åringen seg for å vekke sin ett år eldre nabo. Han skal ha hatt problemer med TVen.

- Jeg lå og sov da «misjonæren» i etasjen under vekket meg med infernalsk hamring på vinduet. Jeg sov tungt, som jeg pleier å gjøre når jeg har inntatt min daglige dose på tolv halvlitere pils, sier mannen ifølge Telemarksavisa.

Han ble likevel med kameraten ned hvor de prøvesmakte vertens hjemmelagede vin. Vinen var derimot sur, så de bestemte seg for å helle den ut. Dette likte ikke den misjonerende vennen, så tiltalte måtte hente litt hjemmebrent for å bøte på skaden.

- Men jeg forstår ikke hvorfor han skulle overfalle meg. Vi har drukket oss fulle sammen før, uten konflikter, sier den knivstukne frelseren.

- Ja, vi har vært på byen sammen et par ganger også. Men det ble det fort slutt på - overalt vi kom hadde «misjonæren» adgangsforbud på grunn av fylla, sa den tiltalte i retten.

Hva som egentlig skjedde i leiligheten er litt uklart. Ingen av de to involverte er i stand til å huske spesielt mye av hendelsesforløpet. Den knivstukne skal ha blitt slengt rundt i leiligheten, og fikk dermed flenger i hodet, og senere knivstukket av den tiltalte kameraten.

- Da han ble liggende og stønne under salongbordet, gikk jeg opp for å ringe polititet. Men jeg fant ikke mobilen straks, og satte meg ned med en god dram. Den brukte jeg en halvtimes tid på. Da gikk jeg ned og ringte, sier den tiltalte.

Den tiltalte er tidligere domfelt et titalls ganger for vold og trusler. Det er uvisst hvordan kameratskapet mellom de to har utviklet seg etter episoden, og det er også uvisst om den knivstukne har fortsatt sin misjonerende virksomhet.

[email protected]

Hele Norges coronakart