Ville gå fra TV-debatten

Frp-formann Carl I. Hagen var så sint på programleder Terje Svabø at han tenkte på å forlate NRK-debatten om innvandring i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror nesten aldri jeg har vært så sint under en TV-debatt før. Svabø lot de fem andre i debatten mobbe meg uten at jeg fikk svare. Jeg var på nippet til å reise meg og forlate panelet, sier en opprørt Hagen til Dagbladet.

Da Svabø ville takke for debatten, tok Hagen Svabøs hånd, men snudde seg bort og fortsatte samtalen med andre journalister.

Ble slaktet

Det var særlig måten Svabø trakk inn Hagens utspill om at boligkrisen i Oslo skyldes innvandrerne, som gjorde Hagen rasende. TV-klippet fra Hagens valgkampåpning på Youngstorget ble latterliggjort, ikke minst av Høyres Per-Kristian Foss.

- Først viser Svabø et klipp tatt ut av sin sammenheng. Så lar han de fem andre slakte meg uten å gi meg ordet. Så lar han dem slakte meg på nytt uten at jeg får forsvare meg. Svabø kan ikke lede en debatt uten front mot Fremskrittspartiet, sier Hagen.

Han ble likevel sittende i panelet.

- Jeg ble sittende, for jeg prøver jo å være rolig og saklig og oppføre meg ordentlig. Men noen ganger går det grenser, også for meg, sier Hagen. Etter innvandringsdebatten mellom sluggerne i norsk politikk i går er Hagen åpenbart usikker på om innvandringstemaet fortsatt er en vinnersak for Frp.

Velgerne avgjør

- Tror du Fremskrittspartiet tjener på en mer nyansert innvandringsdebatt?

- Det overlater jeg til velgerne å avgjøre. Vi er i alle fall konkrete der de andre bare preiker. Vi har innvandringspolitikk som ett av fem viktige temaer fordi vi ser utfordringene. Det er bra at de andre partiene nå har våknet, mens de tidligere bare mente alt var rosenrødt, sier Hagen.

Likevel tror han at innvandring blir mindre viktig i valgkampen framover.

- Jeg håper det. Jeg vil heller snakke bedre helse og eldreomsorg, sier Hagen.

- Ka n det tenkes at du får økt sympati hos velgerne når du framstår som mobbeoffer?

- Det overlater jeg til velgerne og valgforskere å mene noe om, sier Hagen, som møtte Ap-nestleder Jens Stoltenberg i to TV-debatter i går. Hagen innrømmer at det er langt tøffere å møte Stoltenberg enn Jagland.

- Det er klart. Stoltenberg er jo en langt dyktigere debattant.

«Svabø lot de fem andre i debatten mobbe meg uten at jeg fikk svare.»Carl I. Hagen, påstått mobbeoffer

SINT: Frp-formannen vurderte å gå fra NRK-debatten, så sint var han på programleder Terje Svabø.