INNSTILLING: Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget kommer tirsdag med sin innstilling om Trond Giskes eierskapsutøvelse.   Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INNSTILLING: Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget kommer tirsdag med sin innstilling om Trond Giskes eierskapsutøvelse. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Ville gi Giske instruks om reforhandling av lederlønn

De rødgrønne partiene i kontrollkomiteen diskuterte om de skulle kreve at Trond Giske ba statlige selskaper om å reforhandle ledernes lønn, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne partiene i kontrollkomiteen diskuterte om de skulle kreve at Trond Giske ba statlige selskaper om å reforhandle ledernes lønn, skriver Dagens Næringsliv.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget kommer tirsdag med sin innstilling om næringsministerens eierskapsutøvelse. Frontene mellom regjeringspartiene og opposisjonen skal ha vært uvanlig harde.

Samtidig førte rødgrønn uenighet om formuleringer til at innstillingen ble utsatt en uke.

Ifølge DN hadde SV formulert en tekst på vegne av de rødgrønne hvor de krevde at næringsministeren skulle pålegge styrene i Norsk Hydro og andre hel- og deleide statlige selskaper å reforhandle lederlønningene.

I neste versjon var også flere selskaper navngitt, med formuleringer om at lønnsutviklingene i de heleide selskapene må snu.

Men Ap skal også ha satt seg på bakbeina her. Sammen med Sps Per Olaf Lundteigen overstyrte Aps fraksjonsleder Martin Kolberg de sterke formuleringene Hallgeir Langeland (SV) ønsket, sier avisas kilder.

De borgerlige partiene i komiteen skal, etter NTBs opplysninger, til slutt ha samlet seg om å kreve en gjennomgang av praksisen ved leder- og styreutnevnelser i selskaper der staten har store eierinteresser.

Styreutnevnelser i Telenor og Kongsberg Gruppen, og rot rundt ansettelsen av ny toppleder i Entra Eiendom, var utgangspunktet for eierskapshøringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen i desember.

(NTB)