- DREPT: Pål Stener Johannessen (90) til venstre i dette bildet, tatt på 60-tallet. Han døde hjemme i sin egen lelighet på Frogner natt til 14. mars. Politiet mener han ble drept av sin private hjemmehjelp (60), og at motivet var millionarven etter 90-åringen. Foto: Privat
- DREPT: Pål Stener Johannessen (90) til venstre i dette bildet, tatt på 60-tallet. Han døde hjemme i sin egen lelighet på Frogner natt til 14. mars. Politiet mener han ble drept av sin private hjemmehjelp (60), og at motivet var millionarven etter 90-åringen. Foto: PrivatVis mer

- Ville gi millionarven til en annen hushjelp

Den drapssiktede hushjelpen (60) skulle strykes som enearving dagen etter at Pål Stener Johannessen døde. En annen, yngre hjemmehjelp, skulle få arven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver VG.

Den 90 år gamle mangemillionæren hadde i tillegg til den 60 år gamle kvinnen også en yngre kvinne jobbende for seg igjennom den kommunale hjemmetjenesten.

Ifølge VG skal 90-åringen ha ønsket å stryke 60-åringen som enearving og heller testamentere arven til den yngre hjemmehjelpen.

Politiet mener at den 60 år gamle hjemmehjelpen drepte Pål Stener Johannessen natt til 14. mars i år, og at motivet var 90-åringens arv. Hun er siktet for forsettelig drap, og ble varetektsfengslet i fire uker tirsdag.

Kvinnen nekter straffskyld i saken, og stiller seg ifølge forsvarer Øystein Storrvik helt uforstående til siktelsen.

Utløste trygghetsalarm Pål Stener Johannessen ble funnet død i leiligheten sin på Frogner i Oslo natt til 14. mars i år etter at han hadde utløst trygghetsalarmen sin.

I leiligheten fant helsepersonell fra Hjelp 24 90-åringen død.

Dødsfallet ble sett på som naturlig, men mangemillionærens advokat, Børre Hagen, ba politiet gjennomføre en obduksjon.

- Han var gammel, men han var ikke syk. Og det var en del sammenfallende begivenheter, som gjorde at det jeg ba om obduksjonen, sier Hagen til Dagbladet.

Hjelp24 har siden levert det automatiske lydopptaket fra trygghetsalarmen til politiet, skriver VG.

Arvet selv millioner Pål Stener Johannessens nærmeste gjenlevende slektning, hans 95 år gamle søster, døde 28 november i fjor.

REKONSTRUKSJON: Over påske ønsker politiet å gjenomføre en rekonstruksjon i leiligheten der 90-åringen døde sammen med den siktede 60 år gamle kvinnen.  

Foto: Håkon Eikesdal
REKONSTRUKSJON: Over påske ønsker politiet å gjenomføre en rekonstruksjon i leiligheten der 90-åringen døde sammen med den siktede 60 år gamle kvinnen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

90-åringen arvet en betydelig formue etter søsteren. Og etter at hun var død, var det ingen naturlige arvinger igjen etter den barnløse 90-åringen, som har vært enkemann siden 90-tallet.

Personen som oftest besøkte den pleietrengende 90-åringen, var hans 60 år gamle hjemmehjelp.

- Han gikk svært sjelden ut, men kvinnen var hos ham flere ganger i uka, sier naboen Trond Kverneland til Dagbladet.

Da dødsannonsen ble rykket inn i Aftenposten, sto det kun ett navn oppført som hans pårørende:

Navnet til den 60 år gamle kvinnen som ifølge politiet drepte ham.

Den 60 år gamle kvinne hjalp til med det praktiske rundt bisettelsen da Johannessen ble bisatt på Vestre Gravlund i Oslo fredag.

Dagen etter ble hun pågrepet og siktet for drap.

ÅSTED: 90-åringen var god for over ti millioner kroner, og bodde i en leilighet i dette komplekset på Frogner. Foto: Håkon Eikesdal
ÅSTED: 90-åringen var god for over ti millioner kroner, og bodde i en leilighet i dette komplekset på Frogner. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer