- Ville gitt meg om ett år eller to

Kristin Krohn Devold angrer ingenting som forsvarsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvarsminister Kristin Krohn Devold har vært blant de statsrådene i Bondevik-regjeringen som har fått gjennomgå mest på den politiske banen.

Hun har frontet en enorm omstilling i forsvaret, samtidig som hun har måtte forklare seg om budsjettsprekker og manglende økonomiske kontroll.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite har gransket henne og det hele endte med et mistillitsforslag mot henne, som hun overlevde.

Ville ikke gi seg

I et intervju med Forsvarsnett sier Krohn Devold at hun gjerne ville ha fortsatt som forsvarsminister om Bondevik-regjeringen hadde beholdt makten etter valget.

Men hun sier hun ville kviet seg for å gå på en ny fireårs periode. Ett til to år hadde vært nok.

- Jeg er glad i og bryr meg om Forsvaret, og skulle gjerne vært med og fulgt organisasjonen videre inn i den omstillingen som gjennomføres, sier Krohn Devold.

Fulgte bare ordre

Hun er ikke enig i at hun har snudd opp ned på forsvaret. Planene om omstillinger var det flertallet i Stortinget som bestemte, og det Ap-minister Bjørn Tore Godal som la grunnlaget for Krohn Devolds gjennomføringer.

Tidsplanen var at innen 2005 skulle 5000 årsverk kuttes. I tillegg skulle to millioner kvadratmeter eiendomsmasse selges, ressursbruken skulle endres og forsvarsstaben skulle halveres til 800 årsverk, skriver Forsvarsnett.

Hovedkritikken mot forsvarsministeren blant offiserer har vært at hun gikk for fort fram med omstillingen.

- I forhold til de meget omfattende omstillingene Forsvaret har gjennomført, vil jeg si at det har vært nødvendig å holde tempoet oppe for å nå de fastsatte målsettingene, sier Krohn Devold.

Helt fri

Kristin Krohn Devold er ferdig på Stortinget. Hun har jobbet døgnet rundt de siste årene, og har nå ingen planer for fremtiden.

Et av hennes mål nå er å gå flere og lengre turer i skog og mark. Noen jobbplaner har hun ikke.

- For første gang i mitt liv har jeg ikke noen plan for hva jeg skal gjøre. Jeg håper å få brukt mine erfaringer. Kanskje styreerverv eller liknende.

VILLE GÅTT AV: Kristin Krohn Devold sier hun maks ville sittet to år. Her fotografert under Høyres landsmøte.