Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville gjøre horemamma til parlamentsmedlem

Nye detaljer om den mindreårige prostituerte og Berlusconis dekkoperasjon i avlyttede telefonsamtaler.

I STADIG VERRE TRØBBEL: Det er knyttet stor spenning om den vestlige verdens mest skandaliserte statsminister vil klare å komme seg på beina igjen etter en rettssak om barneprostitusjon, dekkoperasjoner og avlyttede telefonsamtaler. Foto: Alessandro Garofalo / REUTERS / SCANPIX
I STADIG VERRE TRØBBEL: Det er knyttet stor spenning om den vestlige verdens mest skandaliserte statsminister vil klare å komme seg på beina igjen etter en rettssak om barneprostitusjon, dekkoperasjoner og avlyttede telefonsamtaler. Foto: Alessandro Garofalo / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagen før rettssaken om Silvio Berlusconis påståtte sex-kjøp av en mindreårig og et stort kobbel andre luksusprostituerte starter, kommer det ut stadig flere detaljer fra telefonsamtalene som ble avlyttet av politiet i fjor.

Der framgår det blant annet at halliksiktede Nicole Minetti, som skal ha holdt styr på statsministerens harem, ikke bare tjente penger på virksomheten. Hun skal også ha blitt lovet politiske posisjoner.

«Alle snakker så bra om deg, kjære. Alle. Liga Nord-folka (partiet som er Berlusconis regjeringspartner, red.anm.). Våre folk. Så, når det er valg, kommer du til å komme inn i parlamentet», sier Berlusconi til Minetti i august, ifølge avisa Corriere della Sera, oversatt av The Guardian.

Minettis CV er noe for seg selv:

• Statsministerens tannlegeassistent
• Lettkledd danser på Berlusconis tv-kanaler
• Politiker for Berlusconis parti regionalt i Lombardi

I en egen rettssak må hun seinere svare for å ha formidlet flere enn 30 prostituerte til især Berlusconi og hans mektige, mannlige vennekrets.

- Det som er viktig nå... I dag ble også Berlusconi-uttalelser i avlyttingsmaterialet som kan knyttes direkte til den påståtte dekkoperasjonen, lekket til pressen.

HALLIK: Nicole Minetti er siktet for å ha formidlet blant andre den 17 år gamle marokkanske jenta Berlusconi skal ha bestilt.Foto: Luca Bruno / AP / SCANPIX
HALLIK: Nicole Minetti er siktet for å ha formidlet blant andre den 17 år gamle marokkanske jenta Berlusconi skal ha bestilt.Foto: Luca Bruno / AP / SCANPIX Vis mer

I en samtale med statsministeren 1. august i fjor advarer Minetti ham om at en statsadvokat ønsker å avhøre henne om «Ruby». Det er kallenavnet på den antatt luksusprostituerte magedanseren Karima El Mahroug, som er hovedperson i den farligste beskyldningen mot Berlusconi.

«Ok, det som er viktig nå er at forskjellige folk kan gå god for at hun oppga en annen alder enn den riktige. Med en gang det skjer, vil det ikke være mer å si om saken. Vi bare hjalp henne fordi vi syntes synd på henne. La oss håpe det ikke blir noe rot ut av dette», sier Berlusconi til den påståtte halliken sin, ifølge Daily Telegraph.

«Ruby» har seinere sagt at hun på Berlusconis famøse bassengfester skal ha fortalt de mannlige festdeltagerne at hun var 24, mens hun i virkeligheten var 17. El Mahroug har også nektet for å ha hatt sex med statsministeren, noe som kan gjøre det vanskelig for aktoratet de neste dagene.

Tom for «bensin» Men også en rekke andre pinlige telefonsamtaler kommer til å bli sentrale i retten. 26. september i fjor snakket for eksempel en av de luksusprostituerte, Raissa Skorkina, tilsynelatende i koder da hun purret på betaling fra statsministeren.

- Jeg er tom for bensin, sier Skorkina da hun ringer til Berlusconis villa utenfor Milano.

Han forstår først ikke beskjeden, men skjønner snart hva den russiskfødte skjønnheten mener.

- Ah, jeg forstår. Ok, jeg skal si fra til Spinelli, sier Berlusconi, med referanse til sin regnskapsfører, Giuseppe Spinelli, som ifølge påtalemyndigheten har utbetalt flere millioner kroner til «haremet» av kvinner.

- PROSTITUERT: Modellen og nattklubbdanseren Karima El Mahroug sier i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel, og skal ha hatt sex med statsministeren en rekke ganger. Foto: GIUSEPPE ARESU / AFP / SCANPIX
- PROSTITUERT: Modellen og nattklubbdanseren Karima El Mahroug sier i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel, og skal ha hatt sex med statsministeren en rekke ganger. Foto: GIUSEPPE ARESU / AFP / SCANPIX Vis mer

Telefonavlyttingen viser altså også hvordan kvinner blir tilbudt andre godtgjørelser. 4. oktober ber den dominikanske stripperen Marysthelle Polanco om at Berlusconi - som kontrollerer alle de store kommersielle tv-stasjonene i landet - om en jobb på skjermen. Svaret var ja også til henne.

Risikerer 12 års fengsel Om statsministeren skulle bli kjent skyldig i å ha kjøpt sex av 17-åringen, er strafferammen fra seks måneder til tre års fengsel.

Men anklagen om den påfølgende dekkoperasjonen vil gi fire til 12 års fengsel om den ender med domfellelse. I et annet land enn Italia ville tiltalen alene ha betydd slutten på enhver politisk karriere, men i Berlusconi-land tør ingen spå utfallet av rettssaken.

Den aldrende statsministeren selv er ikke tilstede på rettsmøtet i morgen, som er et slags formøte der den videre prosessen skal planlegges. Likevel er medieinteressen fra hele verden ekstrem, og retten i Milan har flyttet møtet til sitt største lokale, vanligvis forbeholdt store seremonier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media