Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Ville gjort ting annerledes

Politiet på Gjøvik ville håndtert hundesaken i Vest-Torpa annerledes dersom de var kommet inn i saken tidligere, sier politiavdelingssjef Knut Sandjord ved Gjøvik politistasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ville gjort det annerledes fra begynnelsen av, hundene er slett ikke forsvarlig tatt vare på, og det er sterkt beklagelig at de er blitt håndtert slik, sier Sandjord til P4 etter at det ble kjent at de 26 avlivede hundene ble dumpet utenfor Veterinærinstituttet i Oslo uten at sjåføren ga beskjed om det.

Ifølge Sandjord har lensmannen forklart at grunnen til at dette skjedde var at man først trodde hundelikene skulle destrueres og at man derfor ikke tok seg bryet med å sikre dem skikkelig.

- Saken har ut fra vårt synspunkt fått en uheldig start. Vi vil sette i gang en omfattende evaluering når vi er ferdig med etterforskningen, og der vil vi gå gjennom hele saken fra første telefon til siste avhør, sier Sandjord.

(NTB)

Hele Norges coronakart