Ville ha fri - sendte bombetrussel til skolen

To skoleelver blir straffeforfulgt etter ny trussel mot skole i Akershus.

ALVORLIG: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor sier det er et resultat av tankeløshet. Arkvfoto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet.
ALVORLIG: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor sier det er et resultat av tankeløshet. Arkvfoto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag sendte de to elevene en bombetrussel mot Rælingen videregående skole i Akershus via mobilappen Jodel.  Motivet til de to skoleelevene var ifølge politiet at de ønsket å få fri fra skolen, skriver Romerikes Blad.

- Dette er et resultat av tankeløshet. Det er skummelt når folk ikke tenker på konsekvensene av slike handlinger, og de som vurderer å gjøre lignende skal vite at vi tar slike hendelser alvorlig. Vi har måttet bruke mye ressurser på denne saken i dag, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

Øren sier de har opprettet straffesak og at det sannsynligvis blir et strafferettslig utfall av hendelsen.

Dette er tredje gang på to dager at elever bruker mobilappen Jodel til å fremsette trusler skoler. Onsdag skjedde det samme mot videregående skoler i både Vestfold og Telemark, og til sammen tre gutter ble pågrepet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram