Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ville ha frisk luft i kabinen - åpnet «vinduet»

Det skulle ikke flypassasjeren ha gjort.

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en 25 år gammel mann satt og ventet på å gå av flyet, som landet i Mianyang Nanjiao i Kina lørdag, synes han lufta i kabinen var varm.

Mens de andre passasjerene var på vei ut av flyet, åpnet han nødutgangen han satt ved. Årsaken? Han trengte litt frisk luft, skriver South China Morning Post, som siterer den kinesiske avisa The Paper.

Da han åpnet nødutgangen aktiverte han også nødsklia.

- Siden det var så mye folk og bagasje, var det så varmt i kabinen. Jeg bare trakk ned vinduet ved siden av meg. Da døra falt ut, fikk jeg panikk, sier mannen til avisa.

HØR LYDLOGGEN: En Air Canada-pilot var i ferd med å lande på takstebanen i stedet for rullebanen ved San Franscisco International Airport. Flyet skal ha fløyet over fire ventende fly i en høyde så lav som 30 meter. Video: CNN Vis mer

Fengsel og bot

Om den kinesiske passasjeren ikke forsto konsekvensene av å åpne nødutgangen tidligere, har han mest sannsynlig forstått det nå.

Like etter nødutgangen ble åpnet, kontaktet kabinpersonalet politiet.

Mannen er nå fengslet i 15 dager for «uautorisert fjerning av luftfartsfasiliteter». Han må også betale en bot på 70 000 kinesiske yuan, som tilsvarer rundt 90 000 norske kroner.

Det er for South China Morning Post ukjent hva slags flyselskap mannen reiste med, men ifølge Daily Mail er det snakk om lavbudsjett-selskapet Lucky Air.

The paper skriver at selskapet skal ha informert passasjerene i forkant at nødutganger bare skal åpnes i nødssituasjoner.

Store forsinkelser

Flyet tok av fra flyplassen i Sanya, Kinas sørligste by, og landet i Mianyang Nanjiao to timer og 40 minutter seinere.

Daily Mail, som siterer en uttalelse fra flyplassen, skriver at hendelsen førte til store forsinkelser.

Dette er imidlertid ikke førte gang en flypassasjer åpner en nødutgang. Som Dagbladet har omtalt tidligere, forsøkte blant annet en flypassasjer å åpne nødutgangen midt under en flyvning fra Seattle til Beijing. Dette førte til slåsskamp og endte med at flyet måtte snu og fly tilbake til Seattle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media