TO MOT ÉN: Flertallsregjeringen med statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen (til venstre) og samferdselsminister Liv Signe Navarsete i spissen, har laget en krisepakke. Den blir velgerne først nærmere kjent med over nyttår, angivelig mot SP's vilje. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TO MOT ÉN: Flertallsregjeringen med statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen (til venstre) og samferdselsminister Liv Signe Navarsete i spissen, har laget en krisepakke. Den blir velgerne først nærmere kjent med over nyttår, angivelig mot SP's vilje. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Ville ha krisepakke før jul

Men Senterpartiet tapte kampen innad i regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet ville at deler av krisepakken for kommunesektoren skulle komme før jul, men tapte kampen innad i regjeringen.

Ifølge Nationen skal Senterpartiets statsråder ha kjempet og tapt en intern kamp mot Arbeiderpartiet og SV i regjeringen de siste ukene.

Uenigheten har handlet om tidspunktet for lansering av neste del av regjeringens krisepakke knyttet til finanskrisen.

Sp ville ha deler av pakken nå, slik at kommunene kunne få kjennskap til innholdet før de endelig vedtar sine budsjetter før jul, men regjeringskollegene ville det annerledes og vant.

Både opposisjonen og andre samfunnsaktører har flere ganger hevdet at krisepakken kommer for sent, og det viser seg nå at det er en frykt som også deles i Senterpartiet.

- Vi hadde gode argumenter for at deler av krisepakken burde bli vedtatt før jul. Men vi nådde ikke fram, sier en sentral kilde til avisen.


(NTB)